019 - S&D#025

De vlag van Mounir Eddib © Boumediene Belbachir De vlag van Mounir Eddib © Boumediene Belbachir

019 - S&D#025

De vlag
10:00
Gratis

De grootste vlaggen van de Benelux komen naar C-mine!

019 - S&D#025 is een 20 meter hoge vlaggenmast die oorspronkelijk in opdracht van de stad Kortrijk werd ontworpen door We Became Aware, in de zomer van 2015. In januari 2016 verhuisde het gevaarte naar Gent, waar hij op een door Olivier Goethals ontworpen sokkel belandde, en sindsdien is S&D#025 een mobiele tentoonstellingsruimte met een groeiend archief van de grootste vlaggen van België.

Elk jaar geeft het Gentse kunstencentrum 019 enkele kunstenaars de opdracht om een nieuwe vlag te creëren, en intussen telt de lijst heel wat toppers uit binnen- en buitenland. In Genk zal werk te zien zijn van Vanessa Da Silva, Charline Tyberghein, Philippe Vandenberg en Lisa Vlaemminck, maar ook – en vooral – een nieuw ontwerp van de Genkse kunstenaar Mounir Eddib.

Elke vlagwissel wordt begeleid door een improvisatie op trompet, tijdens Jazz op het plein. Zo krijgt het moment een officieel laagje en een extra muzikale dimensie.

 

Vanaf 01/07 - Mounir Eddib 

Vanaf 19/07 - Vanessa Da Silva 

Vanaf 02/08 - Charline Tyberghein 

Vanaf 16/08 - Lisa Vlaemminck  

Vanaf 26/08 - Philippe Vandenberg 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space

Tarieven
Basisprijs
€0