Alexander Vantournhout

Agenda vantournout ©Bart Grietens Agenda vantournout ©Bart Grietens

Alexander Vantournhout

Through the grapevine

20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16
Koop tickets

Performers Vantournhout en Guérin dagen elkaar uit en helpen elkaar. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

Through the Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw. De choreografie speelt met deze verschillen inproporties en fysieke kracht.

De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS (2017) duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018).

Recensie

“Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid.”
★★★★☆ Charlotte De Somviele, De Standaard

"Na zijn glansrijke debuut Aneckxander(2015) en zijn recentste succesvolle locatieproject Screws, zet Vantournhout - met denoodzakelijke inbreng van Guérin - een verse stap naar een intrigerende theatertaal die degracieusheid van de dans combineert met de onbegrensheid van het circus en de tedereintimiteit van een vertelling."
★★★★☆ Els Van Steenberghe, Knack Focus

Credits

concept & choreography: Alexander Vantournhout
creation & Performance: Axel Guérin & Alexander Vantournhout
choreographic assistant: Emmi Vaisänen
composer: Andrea Belfi
dramaturgy: Rudi Laermans
lighting design: Caroline Mathieu
lighting proposal: Harry Cole
technics: Rinus Samyn
concept scenography: Bjorn Verlinde
costumes: Anne-Catherine Kunz
outside eye: Anneleen Keppens & Maria Ferreira Silva
special thanks to: Bram Vandeghinste, Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Gerald Kurdian & Esse Vanderbruggen
distribution: Frans Brood Productions
company manager: Esther Maas
production manager: Aïda Gabriëls
photos: Bart Grietens

coproducties: Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA Scène Nationale, Montbéliard (FR), Les Hivernales CDCN, Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR)

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Tickets