Aminata Demba & Laika

Agenda De binnenkamer van Binta ©Peggy Schillemans Agenda De binnenkamer van Binta ©Peggy Schillemans

Aminata Demba & Laika

De binnenkamer van Binta (9+)

Grote zaal - podium op podium - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10
Datums & tickets

Binnenin de installatie neemt Aminata samen met tegenspeler Sam Gysel - die o.a. bij Zita Swoon speelt, en de muziek schreef voor producties van NTGent, KVS en Antigone -  je mee in een muzikaal verhaal over gemis én veerkracht.

Binta neemt je mee op een intieme zintuigelijke ervaring en vertelt een verhaal over enorme veerkracht!
Over kinderen die lang of voor altijd gescheiden worden van hun ouders. Via een fantasierijke vertelling en in een bijzondere setting wordt dit thema
gebracht op kindermaat.

Binta is een rebels meisje. Ze verblijft in een kindertehuis en wacht samen met vriendje Youri op een bezoek van haar mama. Binta heeft een geheime binnenkamer met luikjes vol verhalen, geuren en objecten. Tijdens dit bezoekuur ben je welkom in haar wereld.

Hoe is het om niet bij je ouders te wonen? Hoe is het om samen met andere kinderen een nieuw nest te moeten delen? Waarom kunnen sommige ouders soms een tijd niet voor hun kinderen zorgen? Hoe gaan kinderen om met gevoelens van gemis? De Binnenkamer van Binta is een zintuiglijke voorstelling vol muziek, humor en ontroerende, spannende verhalen.

Aminata Demba is een jonge maker en speler, o.a. gekend van de bijzondere productie ‘Dis-moi wie ik ben’ en de documentaire ‘Pelikaanstraat 20’. Ze speelde bij de KVS, Arsenaal/Lazarus, HZT, NTGent, De Maan, Toneelhuis en Laika. Als maker is ze gefascineerd door de relatie tussen ouder en kind in extreme situaties. Voor De binnenkamer van Binta put ze inspiratie uit gesprekken met kinderen en volwassenen die zo’n scheiding moesten meemaken en met deskundigen die instaan voor de opvang. 

Hanneke Paauwe schrijft vanuit dit materiaal een fantasierijke vertelling vol rollenwissels, humor en relativering. Grimmig, troostvol en spannend. In samenwerking met Laika wordt De binnenkamer van Binta een intieme zintuiglijke belevenis in een bijzondere ruimte: een afgesloten constructie die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant voorzien is van holtes en laatjes met voorwerpen en geuren uit de verhalen van Binta en andere kinderen.

Credits

concept en spel: Aminata Demba
concept en tekst: Hanneke Paauwe
eindregie: Jo Roets
muziek: Sam Gysel
scenografie: Studio Kuurjeus
kostuums: Maartje Van Bourgognie
dramaturgie: Mieke Versyp
zintuiglijk advies: Peter De Bie

https://www.laika.be/NL/theaterstorm
https://www.ntgent.be/nl/ensemble/aminata-demba

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€10
- 26 jaar
€5
C-mine pas met unieke code
€7
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€7
Medewerker
€0
Tickets