Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Agenda Rosas drumming (c) Anne Van Aerschot

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Drumming

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€28
Koop tickets

‘Drumming’ (1998) is één van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. Laat je overweldigen door een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

'Drumming' (1998) is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. De muziek vertrekt vanuit één enkel ritmisch motief dat zich vermenigvuldigt en ontplooit in een rijke variëteit aan texturen, waaronder drums, hout, metaal en stem.

Reich drijft de techniek die hij reeds in Piano Phase toepaste tot het uiterste: door kleine versnellingen ontwrichten de muzikanten bijna onmerkbaar hun unisono waardoor er een eindeloos spel van canons ontstaat. In de dans ontstaat de choreografische complexiteit op een gelijkaardige manier: op één enkele bewegingszin worden eindeloze variaties in tijd en ruimte toegepast. Wanneer de muziek stopt en de lichamen tot stilstand komen, beseft de toeschouwer wat hij heeft meegemaakt: een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

Tarieven
Basisprijs
€28
- 26 jaar
€23
C-mine pas met unieke code
€25
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€25
Medewerker
€0
Tickets