Het nieuwstedelijk

WORDS_231021_Surfer Rosa Begijntje

Het nieuwstedelijk

Surfer Rosa Begijntje

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€20
Koop tickets

In Surfer Rosa Begijntje werpt Adriaan Van Aken een hedendaags licht op de heimatnovelle ‘De zeer schone uren van Juffrouw Symforosa, begijntjen’ van Felix Timmermans uit 1918. Op een lenteochtend krijgt Symforosa (Joke Emmers) bezoek van Martinus (Pieter Embrechts), een tuinman die de druivelaar komt snoeien. Ze is op slag verliefd, maar durft het hem niet zeggen. En als ze op het punt staat het toch te doen, komt Martinus zelf met verrassend nieuws. 

In deze voorstelling verbindt Van Aken de wereld van Timmermans met het klankbeeld dat de muziekband Pixies creëerde in hun debuutalbum Surfer Rosa”. Daarin wisselen stille en luide, volle en lege passages elkaar af, en dat is exact wat Van Aken ook in deze voorstelling doet. Verwacht je dus aan diepe emoties en luide muziek.

Daarvoor krijgt Van Aken hulp van ‘STILLL’ – de band van Pieterjan Vervondel (oud-drummer bij Madensuyu) en Mirko Banovic (die jarenlang bassist was aan de zijde van wijlen Arno) die die samen LUIDE muziek maken. Met Prisca Agnes Nishimwe als frontvrouw bedacht de groep een gloednieuwe nummers voor de voorstelling. Met een occasionele verwijzing naarSurfer Rosa van Pixies maar vooral veel eigen composities. Zo overstijgt Surfer Rosa Begijntje de gewone theatervoorstelling en wordt het een ware muziekperformance. Al draagt ook het feit dat in deze voorstelling niet gesproken wordt hiertoe bij: geprojecteerd op gaasdoeken krijgt Timmermans’ tekst een totaal nieuwe beleving.

"Timmermans verwoordt de zachte ziel van het begijntje, STILLL verklankt het pompende verlangen van haar hart. (...) Wie zin heeft in zacht-romantische poëzie op een trillend bedje van ravissante rock weet waarheen." ★★★★Knack Focus

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€17
OKO sectorpas
€17
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€17
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0
Tickets