Itamar Borochov

Itamar Borochov

Itamar Borochov

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€20
Koop tickets

Itamar Borochov groeide op in de Israëlische havenstad Jaffa, maar hij verhuisde naar New York om muziek aan de New School te studeren en om via wekelijkse workshops bij jazzlegende Barry Harry in de leer te gaan.  

In zijn eigen muziek, gespeeld in een jazzkwartet, vloeien de verschillende werelden van Itamar Borochov nu samen. De Sefardische tonen van de synagoge uit zijn jeugd, de muzikale invloeden van de Asjkenazische en de Mizrah-joden, de ontdekking van de jazztrompetlijn van Louis Armstrong, Clark Terry, Miles Davis en nog veel meer legendes. 

Zijn laatste release Blue Nights (Laborie Jazz 2019) is een negen tracks tellende multiculturele joyride. Die nieuwe hybride stijl leverde Borochov in 2020 een prestigieuze LetterOne 'Rising Stars' Jazz Award op.

 

In september 2023 volgt zijn volgende album Arba.

Arba omarmt muzikaal elementen die deel uitmaken van Borochovs eigen levenspad. Inspiratie haalde hij uit de opzwepende melodie-gedreven klanken uit het Midden-Oosten die hem omringde sinds zijn jeugd en zijn reis naar de met jazz doordrenkte straten van New York. Het viert een opkomst uit een tijd van hopeloosheid, verlies en wanhoop en een erkenning van het geloof in de stralende levenskracht binnenin - een multiculturele joyride van betoverende lyriek, anthemische opbouw en een diepgaande uitdrukking van spiritualiteit.

Samen met zijn formidabel getalenteerde internationale kwartet - Rob Clearfield (VS) op piano, Luca Fattorini (IT) op bas en Amir Bar Akiva (IL) op drums - brengt hij de nieuwe muziek uit van zijn vierde album in dit najaar in C-mine.

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€17
OKO sectorpas
€17
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€17
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0
Tickets