Koen De Preter

Agenda Koen de preter tender-men

Koen De Preter

Tender Men

Coproductie C-Takt
20:15
Basisprijs 
€16
Koop tickets

'Tender Men' is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden.

Koen De Preter in 'Dancing':

Luister naar het interview met Koen De Preter over het thema van contact in 'Tender Men' - en wel specifiek tussen mannen onderling.

Tender Men is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Tender Men zit op de grens tussen bro, bromance en romance. Vier internationale dansers - met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit - staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid.

De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken. Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Na intiemer werk als de gecureerde avond Solo Night en zijn solo DANCING is het nu tijd voor een grote voorstelling met een internationale cast.

©Stanislav Dobak

Foto repetitiebeeld 'Tender Men' ©Stanislav Dobak

Credits

choreografie en concept Koen De Preter
dans en choreografie
Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo

lichtontwerp Fudetani Ryoya
kostuums Atelier Marie Dries
techniek Eva Dermul
zakelijke productieleiding Lenneke Rasschaert
spreiding Vincent Company

coproductie C-TAKT, Dans Brabant, Perpodium

residenties KVS Brussel, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de Warande Turnhout, Dommelhof Neerpelt, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende, Kunstencentrum STUK Leuven

met steun van de Vlaamse overheid en stad Antwerpen

 

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€11
C-mine pas met unieke code
€13
Groepskorting (vanaf 10 personen)
€13
Medewerker
€0
Tickets