Kunst in Zicht (UITVERKOCHT)

Agenda Kunst in zicht - Kunst op pad ©Kristof Van Gestel Agenda Kunst in zicht - Kunst op pad ©Kristof Van Gestel

Kunst in Zicht (UITVERKOCHT)

Vrij spel stimuleren vanuit een kunsteducatieve opdracht

voor leerkrachten, leerkrachten in opleiding en cultuurbegeleiders.
13:00
Polyvalente zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10
Reserveer

In dit labo ontdek je hoe je vrij spel binnen een kunsteducatieve activiteit met kinderen kan stimuleren zonder de controle te verliezen. We spelen zelf met onze creativiteit vanuit een workshop van Kunst in Zicht: Kunstoppad⁴, die vertrekt vanuit de methodiek van kunstenaar Kristof Van Gestel.

Van Gestel bedacht een ‘tekenmachine’ waarbij toeval een grote rol speelt. We starten met stiften en voorwerpen. We omlijnen die voorwerpen willekeurig op een groot blad papier. Door te dobbelen met de dobbelsteen wordt beslist hoe we de ruimte tussen de verschillende omlijnde tekeningen zullen opvullen. Met kronkels, een zaaglijn of iets dat alleen jij kan bedenken. De dobbelsteen neemt de touwtjes in handen en ontneemt zo elke mogelijke vorm van keuzestress.

We gaan actief aan de slag en ontdekken samen hoe je vanuit een vastgelegde opdracht de kinderen toch zelf laat beslissen en hoe toeval hier ook een interessante rol in kan spelen.

Kunst in Zicht ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten. Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten werken we workshops uit voor kinderen en jongeren alsook vormingen voor hun begeleiders. Spelen, creatief experiment en verwondering door de kunsten staan steeds centraal.

https://www.kunstinzicht.be

Tarieven
Begeleider scholen
€10