Peeping Tom

(c)Oleg-Degtiarov

Peeping Tom

Kind

20:15
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€22
Koop tickets

Na Vader (2014) en Moeder (2016) is Kind het derde deel uit de familietrilogie van Peeping Tom rond herinnering, geheugen en de zoektocht naar verbinding. In Kind boren Gabriela Carrizo en Franck Chartier naar de bronnen van de menselijke psyche vanuit het perspectief van het kind.

In Kind, geregisseerd door Gabriela Carrizo en Franck Chartier, treden we binnen in een diep verscholen universum van donkere sprookjes en magie. We bevinden ons in een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, een wereld die voorafgaat aan goed en kwaad, waar grenzen nog te beslechten vallen. Met kinderlijke tics en gebaren leidt een te groot meisje op een te kleine fiets on binnen in deze wereld aan de rafelranden van het onderbewuste. Waar de aarde spreekt en kinderen uit bomen groeien. Waar vreemde voorvallen niet verontrusten maar nieuwsgierigheid opwekken.

De voorstelling onderzoekt thema’s als geweld, de relatie tussen het echte en namaak, de ander, trauma, vanuit de vraag rond identiteit. Immers, met wie, en waar we opgroeien, bepalen sterk wie we zullen worden en dat is in Kind niet anders. Het kind spiegelt zich aan zijn omgeving, maar moet er zich ook tegen afzetten, net om zich een eigen identiteit te kunnen aanmeten. Vanuit die dualiteit wordt Kind een vraagstelling naar de perverterende aspecten van identiteitsvorming.

Figurante (7-9 jaar)  gezocht voor ‘Kind’ van Peeping Tom op zaterdag 3 oktober 2020

Voor de voorstelling Kind van Peeping Tom werkt het gezelschap telkens met plaatselijke figuranten.
C-mine is op zoek naar een jonge figurante om de rol van kind te vertolken.

Het gezelschap zoekt een meisje tussen 7-9 jaar van max. 130 cm.

Het meisje zal 4 keer op scène komen tijdens de voorstelling, voor telkens een 5-tal minuten. Ze beweegt dan altijd samen met een volwassen acteur (acteurs die haar ouders spelen) op de scène.  Het is een woordeloze rol. Podiumervaring is geen vereiste.

Wij zorgen voor goede begeleiding, maar het is natuurlijk een vereiste dat er ook een ouder aanwezig is of iemand die ze goed kent.

Praktisch:

  • Aanwezig zijn op 3/10/20 om 13.00 uur voor de kostuumpas en repetities
    Tussendoor is er zeker tijd voor een pauze (etenstijd)
  • Voorstelling start om 20.15 uur
  • Voor de familie of vrienden kunnen wij 4 vrijkaartjes voorzien

Stel gerust vragen, of geef je interesse door aan onze medewerker via karolien.akkermans@genk.be.

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Tarieven
Basisprijs
€22
- 26 jaar
€17
C-mine pas met unieke code
€19
Tickets