Post uit Hessdalen

Agenda Post uit Hessdalen - Man strikes back ©Stijn Grupping Agenda Post uit Hessdalen - Man strikes back ©Stijn Grupping

Post uit Hessdalen

Man strikes back

1e graad basisonderwijs
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€4
Reserveer

Vijf driehoeken, één jongleur. Botsballen stuiteren lange banen tussen hen in. De dansende ballen maken een choreografie van lijnen, hun gebots creëert het ritme. De muzikant aan de zijlijn treedt in dialoog met zijn drums. Samen maken ze één grote muzikale compositie: de jongleur, de muzikant en de botsballen. De perfectie van de uitvoering hangt zowel af van de precisie en de kracht van de jongleur als van de reactiesnelheid van de drummer. Iedereen is nodig om het geheel tot een goed einde te brengen, maar evengoed kan iedereen het laten mislukken.

Maar wat als de driehoeken in beweging komen en hun eigen plaats op de scène gaan bepalen? Ze nemen nieuwe posities in, waardoor de jongleerpatronen en de muzikale harmonieën veranderen. Zo ontwikkelt een nieuwe machtsverhouding tussen de driehoekige robots, de jongleur en de muzikant. Wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Hoe eigenzinniger de robots zich gaan gedragen, hoe meer de jongleur op de machine gaat lijken.

Net zoals in de festivalhit PAKMAN vormt muzikant Frederik Meulyzer ook nu het perfecte muzikale klankbord voor jongleur Stijn Grupping, Ine Van Baelen regisseert opnieuw. Dit topteam wordt verder bijgestaan door choreograaf Ugo Dehaes en professor in Robotica Edwin Dertien. Samen maken ze een spannende, futuristische en muzikale performance die onze omgang met en onwetendheid over robots en artificiële intelligentie verzinnebeeldt.

Man Strikes Back is een muzikale circusvoorstelling van mens en robot voor mens en robot vanaf 6 jaar.

De Tsjechische schrijver Karel Čapek introduceert in 1920 voor het eerst de term ‘robot’ in zijn theatertekst R.U.R. (Rossum’s Universele Robots). Post uit Hessdalen brengt 100 jaar later Man Strikes Back, een muzikale jongleer-performance die op zoek gaat naar de symbiose tussen mens en robot.

https://postuithessdalen.be

credits

Creatie : Stijn Grupping, Frederik Meulyzer en Ine Van Baelen 
Performance & live muziek : Stijn Grupping en Frederik Meulyzer 
Choreografie : Ugo Dehaes 
Robotica : Edwin Dertien, Teun van der Molen, Nick van Lange,
 Gertjan Biasino en Ugo Dehaes 
Licht : Lucas Van Haesbroeck
Kostuums : Sarah Demoen 
Zakelijke leiding : Klein Verzet
Coproductie : MiramirO, Tweetakt, C-mine en Theater op de Markt 
Met de steun van de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen
Danku aan hetpaleis, Zonzo Compagnie

Tarieven
School
€4
Datums