Warhaus

warhaus

Warhaus

20:15
Kleine zaal
Basisprijs 
€30
Koop tickets

Met het gloednieuwe album 'Ha Ha Heartbreak' - volgens sommigen zijn beste solowerk tot nu toe - bewijst Warhaus opnieuw zijn klasse. Kom het zelf ontdekken tijdens de énige Limburgse passage van de tour.

Het is alweer een half decennium geleden dat Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar), plots onze muzikale harten veroverde met de triomfantelijke dubbeloverwinning van 'We Fucked a Flame into Being' en 'Warhaus'. Nu breit hij daar een vervolg aan met zijn derde en langverwachte langspeler.

De songs van 'Ha Ha Heartbreak' kwamen in amper drie weken tijd uit hem gutsen in het broeierige Palermo. Maar zoals dat gaat: wie het leven probeert te ontlopen, loopt al snel tegen zichzelf aan. Daaruit resulteerde 'Ha Ha Heartbreak', een verpakking van Warhaus' verdriet in hooks, instant meezingrefreinen en onweerstaanbare melodieën 

Het geluid blijft echter heerlijk licht. Het swingt en gloeit met prikkelende strijkers, sensuele achtergrondzang, blazers, speelse pianopartijen, alles om de lading te verlichten. Het stelt 'Ha Ha Heartbreak' in staat om zowel een ontroerende emotionele verkenning te zijn als een vat van grote muzikale rijkdom. 

 

Support act

Philemon brengt je begeesterende indie-folk met een hoek af. Anton De Boes, de man achter Philemon, groeide op in een muzikaal nest. Als zoon van een Beatles-freak en een muzieklerares kreeg hij melodieën en toonladders met de paplepel ingegoten. Zijn eerste muzikale stappen zette hij dan weer als bassist bij verschillende groepen.

Met de vorige EPs ‘Hourglass’ en 'Familiar Stranger' oogste Anton heel wat lof bij nationale pers en radio en en regelde hij prompt voorprogramma’s van onder andere Andy Shauf, Dope Lemon, Phosphorescent en Jesca Hoop. Zelf zegt hij geïnspireerd te zijn door Elliott Smith en Wilco, maar voeg er gerust nog Father John Misty en verliefde tranen aan toe.

 

Philemon foto door Kaat Somers


Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

ALGEMENE VOORWAARDEN TICKETVERKOOP

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€30
- 26 jaar
€25
C-mine pas met unieke code
€27
OKO sectorpas
€27
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€15
European Disability Card
€27
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0
Tickets