Hey Meredith!

agenda hey meredith (c) Karolina maruszak

Hey Meredith!

Zonzo compagnie

2de tem 5de leerjaar
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€4
Reserveer

Uniek is Meredith Monk altijd geweest. Ze schrijft muziek, danst, maakt voorstellingen, en speelt piano, maar bovenal is ze zangeres. Liever dan liedjes zingen op een tekst, speelt ze met de eindeloze mogelijkheden van de stem. Heydldiedendo zingen zonder over je tong te struikelen. Het inspireerde zangers over de hele wereld op zoek te gaan naar hun eigen klanken.

Zonzo Compagnie maakte naam met voorstellingen geïnspireerd op bekende componisten als John Cage, Bach, Miles Davis en Purcell, en voegt  nu - voor het eerst - een hedendaagse en vrouwelijke componiste toe aan dat rijtje. Ooit maakte Meredith Monk een voorstelling voor Zonzo Compagnie, nu maakt Zonzo Compagnie een voorstelling over haar. 

Zangeres Naomi Beeldens, tromboniste Nabou Claerhout, pianiste Anthe Huybrechts, regisseur van Ine Van Baelen en videomaker Stijn Grupping verkennen in Hey Meredith! een oeuvre van bijna 60 jaar, de stem van Meredith Monk achterna.

credits:
Naomi Beeldens zang en dramaturgie
NABOU CLAERHOUT trombone
ANTHE HUYBRECHTS piano en zang 
MEREDITH MONK compositie
KAREL STULENS arrangementen 
INE VAN BAELEN & STIJN GRUPPING regie, video en scenografie 
INGA HULD HÁKONARDÓTTIR  choreografie
SABRINA TRANSISKUS kostuum
WIM BERNAERS lichtontwerp en techniek
Een voorstelling van Zonzo Compagnie in coproductie met STUK Huis voor Dans, Beeld en Geluid en Perpodium. Met steun van DE SINGEL & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.

Tarieven
School
€4
Datums