Isabelle Beernaert

La Dame en Noir

Isabelle Beernaert

La Dame en Noir

20:00
THEATER - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€55
Koop tickets

Een karaktervol totaalspektakel met live percussie : ‘de hartslag van de aarde‘. Dans, zang, gesproken woord, muziek, en visuals smelten samen in een resonerende ervaring. De klanken van organische drums, Noord-Afrikaanse Hebreeuws, Arabische en Iberische muziek nemen je mee op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen.

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij, ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter. Zwart is zwanger van licht.

_______________

De oude gestalte van de Donkere Moeder maakt momenteel wereldwijd haar terugkeer in ons bewustzijn. Hiermee luidt ze het einde van een tijdperk in, dat tegelijkertijd een nieuw begin symboliseert. Het is een periode van spirituele evolutie waarin de mens zich meer bewust wordt van de energetische verbondenheid met Moeder Aarde.

De Donkere Moeder vertegenwoordigt de diepe, donkere schoot van het kosmische begin, waarin Donker en Licht in harmonie samensmelten, zowel op collectief als individueel niveau.

Ze is in de eerste plaats de Moeder van de bezielde Donkere Aarde. De Donkere Moeder toont zich in de Zwarte Venus uit de oertijd, in de Zwarte Oermoeder Mari van de Basken, in de Zwarte Moedergodin Ana van de Kelten, in de Oosterse Zwarte Godinnen als Isis, Artemis, Kybele.
 

“People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own souls. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”
― Carl Jung, Psychology and Alchemy

 

Plan je bezoek

Deze voorstelling wordt niet door C-mine geproduceerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling gekocht en kan je niet naar de voorstelling komen? Dan is er geen terugbetaling, omruiling of C-mine voucher mogelijk. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space

 

 

Tarieven
Basisprijs
€55
Tickets