M.Chuzi

chuzi

M.Chuzi

Gratis | 19.30

19:30
C-mine plein

Op basis van hun Brusselse mengelmoes maakt groovemachine en SoundTrack 2019-laureaat M.CHUZI wereldwijze saus. Het is een spicy samensmelting van afrogrooves, funk, progjazz en de spacy soundscape van een grootstad.

Die overgiet de groep op het podium met een dansbaar, aanstekelijk muzikaal experiment op authentieke wijze. De Brusselse Jungle By Night? Ze bestaat! Twee jaar na de release van debuutalbum 'Papara' keert M.CHUZI terug met een cover van de Cubaanse mambo-klassieker 'Yiri Yiri Boum', een eerbetoon aan hun vele muzikale helden uit de Zwarte Atlantische Oceaan van de jaren 50, 60 en 70.
 

Na een muzikale residentie in Cotonou, Benin, in april 2022, raakte de band gefascineerd door de wereldwijde resonantie van West-Afrikaanse Vaudour-ritmes, vooral in het Caribisch gebied. En als geen ander symboliseert het iconische Yiri Yiri Boum die intrigerende Atlantische connectie.

 

OVER JAZZ OP HET PLEIN

 

Deze zomer kan je alle woensdagen van juli en augustus bij C-mine terecht voor een heerlijke dosis jazzmuziek. Van souljazz en fusion tot avant-garde en bebop: er is voor ieder wat wils. Zak dus zeker af naar ons plein om je te laten onderdompelen in de wondere wereld van jazz!

 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop


C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space