Tutu Puoane

tutu

Tutu Puoane

Gratis
19:30
CLUB - C-mine Energiegebouw

Omwille van het slechte weer verplaatsen we het optreden naar binnen. We zien je aan de CLUB, de voormalige Kleine Zaal!

 

Tutu Puoane liep een kleine tien jaar rond met de poëziebundel ‘In A Ribbon Of Rhythm’ van haar Zuid-Afrikaanse landgenote Lebogang Mashile onder de arm. De gedichten maakten een diepe indruk op haar, bij elke lezing hoorde ze gewoon de muziek al.

Uiteindelijk schreef ze samen met Ewout Pierreux – haar partner in leven én muziek – een heleboel nieuwe songs die ze baseerde op enkele van haar favoriete gedichten uit de bundel van Mashile. Resultaat is een gloedvol repertoire, pal in het midden van haar eigen Afrikaanse kruispunt van singer-songwriting, jazz en soul. De muziek vormt de basis voor haar nieuwe album ‘Wrapped In Rhythm’. Dat is geproduceerd door de legendarische Amerikaanse muzikant/bassist/ producer Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman, Thomas Dybdahl, Herbie Hancock, …).

 

Live brengt Puoane die muziek nu tot leven met haar band: Ewout Pierreux aan de piano, Tim Finoulst voor gitaar en pedal steel, Clemens van der Feen speelt bas en Dré Pallemaerts schaart zich achter de drums. De open en losse structuren van haar muziek maken een erg vrije, geïmproviseerde en communicatieve aanpak mogelijk: en dat is exact wat Puoane op haar best maakt.

 

OVER JAZZ OP HET PLEIN

 

Deze zomer kan je alle woensdagen van juli en augustus bij C-mine terecht voor een heerlijke dosis jazzmuziek. Van souljazz en fusion tot avant-garde en bebop: er is voor ieder wat wils. Zak dus zeker af naar ons plein om je te laten onderdompelen in de wondere wereld van jazz!

 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop


C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space