Familiedag

Familiedag

Familiedag

Op zondag 30 april ontdek je een verrassende dosis kunst voor jong en oud(er) tijdens de familiedag op C-mine!

TICKETS

STORMOPKOMST is het kunstenfestival voor de hele familie. Ontdek hedendaagse kunst in een speelse omgeving. Deze editie is ‘Stuk geluk’ de rode draad die divers en spannend werk samenbrengt. Over schoonheid, troost en verdriet. Over geluk en ongeluk. Droom weg bij een pianoconcert, bouw een fort van lakens of laat je verrassen door bewegende muren. Kom proeven van deze en nog veel meer andere stukjes geluk tijdens onze familiedag.

Met een festivalpas kan je kiezen uit 11 verschillende activiteiten. Bekijk hier het programma:

Onduidelijke Correspondenties
Onduidelijke Correspondenties

Geen eten, maar een verhaal op tafel! Een theatervoorstelling zo groot als het tafelblad met een publiek zo klein als het aantal mensen dat rond de tafel past.

12u30 - 13u30 - 15u10 - 16u30

Voor iedereen vanaf 6 jaar

The archive_Joud Toamah
The Archive of Traveling Images

Joud Toamah verzamelt digitale fotoalbums van Syrische gezinnen. Hun land is in oorlog en velen zijn gevlucht, maar dankzij de foto’s blijven ze toch met elkaar verbonden. Het is soms online knippen en plakken om dat geluk tot stand te brengen.

Doorlopend vanaf 13 uur

Anatomie van een tapijt(c) Soofie Segers
Anatomie van een tapijt

Sadrie Alves en Hussein Shikha stempelden vijf zondagen lang met bezoekers van een rommelmarkt aan een groot tapijt. Voor het festival vullen ze de gangen met het resultaat én je kan zelf een mini-tapijtje stempelen om mee naar huis te nemen.

Doorlopend vanaf 13 uur

Museum voor verwondering_(c) Johannes Langkamp
Museum voor verwondering

Kom binnen in het Museum voor verwondering en zet vormen, beelden en materialen in beweging. Kunstenaar Johannes Langkamp maakte voor de eerste keer beeldend werk voor kleuters. Speels, kleurrijk en interactief.

Doorlopend vanaf 13 uur

Hugo Bola y Caldera © Juan Pablo Plaza Hugo Bola y Caldera © Juan Pablo Plaza
Hugo Bola y Caldera

Op een dag maakte Juan Pablo Plazas kleine, eenvoudige wezentjes uit afval. Hoe zouden die bewegen, hoe zouden ze klinken? Het resultaat is de ontwapenende video Hugo Bola y Caldera waarin dingen die we elke dag gebruiken, plots een eigen leven krijgen.

Doorlopend vanaf 13 uur

 

lijftijd-promobeeld_(c) Dries Segers
KROPTID / LIJFTIJD

Vingers tokkelen op je hoofd. Handpalmen ploffen neer op je schouders. Trek een trui met gekleurde vormen aan en laat je mama, papa, vriend of vriendinnetje... een massage-parcours afleggen op jouw lichaam. Lekker ontspannend!

13u15 - 14u30 - 16u30

Voor iedereen tussen 4 en 7 jaar

STRAP
Strap

Choreograaf Ahilan Ratnamohan werkt aan een dansvoorstelling waarin drie voetballers en sporttape de hoofdrol spelen. Ontdek meer in een korte try-out! Doorlopend kan je ook zelf aan de slag met de speciale tape die sporters gebruiken bij blessures, maar die je mag gebruiken voor alles wat maar in je opkomt.

13u15 - 14u30 - 16u00

Diplopie_Kristof-Vrancken.jpg
Diplopie

Diplopie betekent ‘dubbelzicht’. Dat effect krijg je ook in deze prachtige performance. Kom binnen en zie kunstenares Line Boogaerts stukken van een tekening wegvegen en bijschilderen. Dit verdwijnen en verschijnen combineert ze met een videoprojectie. Het lijkt wel of je dubbel ziet!

Doorlopend vanaf 14u00

A Play Of Space I
A Play Of Space I

Stel je muren voor die langzaam bewegen, aangestuurd door robotica. Zo wordt de ruimte soms breed en dan weer smal. Soms zijn er veel kleine ruimtes en soms is het juist één grote plek. Je wordt uitgenodigd – hebt geen andere keuze – om deel te nemen aan deze stille ruimtedans.

Doorlopend vanaf 14u00

Solastalgia
Solastalgia

Op de tonen van de piano dobberen grote schepen op de videoschermen. Ze liggen aan de kade, niet op weg naar een bestemming. De plekken waar ze naartoe willen, bestaan straks misschien niet meer door de klimaatopwarming. De kunstenaars willen het met hun muziek en video’s hebben over dat gevoel ‘solastalgia’.

14u00 - 14u40

Ons Huis © Olympe Tits Ons Huis © Olympe Tits
Ons Huis

Zes zussen en hun broer. Een jonge groep dansers tussen 11 en 14 jaar oud onderzoeken de familiedynamiek die ze met elkaar delen. Op het podium zie je ze elkaar steunen in een vlaag van plezier maar elkaar ook opzoeken wanneer het minder vlot loopt. Voor en door jong talent.

16u00

Voor iedereen vanaf 7 jaar (vanaf 4 jaar mag ook als je 45 minuten geconcentreerd kan kijken)

PRAKTISCH
Voor iedereen vanaf 4 jaar.