ILA | Little Waves Festival 2022

ILA

ILA

ILA laat ons tijdens Little Waves genieten van eerlijke liedjes. Gebracht met een uniek en eigenzinnig stemgeluid en begeleid door twee uitstekende muzikanten grijpen ze je aandacht en laten deze niet meer los.

Kortom: rauw, emotioneel en to the bone.

Over

ILA is de nom de plume van de 24-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek.
Met haar muziek, gekenmerkt door een uniek stemgeluid, brengt ILA rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. Verwacht je aan een eigenzinnige en intense artieste vergezeld door Sam Smeets en Cas Kinnaer. In het najaar van 2021 werd ‘Montage’ opgevolgd door een mini album ‘Felt’. Hiervoor werkte ILA samen met producer Bert Vliegen en mixing engineer Michael Badger (king gizzard & the lizard wizard). Met de single ‘Leave Me Dry’ belandde ze in de finale van De Nieuwe Lichting 2022 van Studio Brussel.

 

MONTAGE

Montage bevat vijf nummers waar minimalisme en eerlijkheid nog steeds centraal staan. ILA bemachtigt, door de toevoeging van drums en een extra gitaar, een ander gehalte van intensiteit. De verzameling kadert zowel inwendige vervreemding als culturele distantie. De instrumentatie verwezenlijkt zowel de chaos van buitenaf als de interne isolement.

 

FELT

Een nieuw begin wordt ingeluid met de nieuwe plaat 'Felt' van ILA. 'Felt' de verleden tijd van 'to feel'. Ilayda Cicek, de frontvrouw, schreef een rauw autobiografisch mini-album met instrumentale begeleiding van drummer Cas Kinnaer en gitarist/bassist Sam Smeets. De intensiteit van de nummers wordt gevoed door de subtiele en poëtische teksten en verrassende songstructuren.

 

Video

 

Luister hier naar ILA