Little Waves 2023

Little Waves 2023 line-up

Little Waves

het alternatieve indoorfestival van C-mine en AFF. Zaterdag 15 april 2023 op C-mine!

TIMETABLE

UITVERKOCHT

Open op zaterdag 15 april het festivalseizoen met Little Waves. Maak je klaar voor een avond vol muzikale ontdekking en avontuur in de unieke setting van de voormalige mijnsite.

Voor het eerst organiseert C-mine het festival in volledige samenwerking met Absolutely Free Festival.

Line-up

Yard Act (c) Phoebe Fox
Yard Act

Eén van de laatste sensaties van over Het Kanaal. Nominaties voor grote muziekprijzen, festivals over heel de wereld en zelfs een nummer met Elton John: the sky is nog altijd de limit voor dit gortdroge postpunkkwartet.

The Haunted Youth
The Haunted Youth

Als een komeet schoot The Haunted Youth afgelopen jaar naar de hoogste regionen van zowat iedere hitlijst, playlist of festivalaffiche. Tijdens Little Waves landen ze op ons podium voor de Limburgse releaseshow van hun bejubelde debuutalbum.️

Dans Dans (c) Alex Schuurbiers
Dans Dans

Grote meneren met een reputatie om U tegen te zeggen. Dit trio baant zich al zes albums een weg langs alle podia van Europa om hun onmogelijk te klasseren jazzrock los te laten op de nietsvermoedende massa.

Sorry (c) Iris Luz
Sorry

Dit Noord-Londense vijftal staat al enkele jaren bekend als één van de nieuwste indie-snoepjes van over het Kanaal. Een band die een handvol genres in een blender gooit en er iets volstrekt unieks uit haalt.

BLUAI (c) Sam Debaecke
BLUAI

De dames van BLUAI wonnen afgelopen jaar alles wat er te winnen viel. Met hun weemoedige indiepop betoverden ze niet alleen talloze juryleden, maar ook menig festivalpubliek.

JFDR
JFDR

Eén van de grootste artiesten van het immer betoverende IJsland, waar ze zowat alles won wat er te winnen viel. Dat resulteerde, naast haar werk als veelgevraagd filmcomponiste, in samenwerkingen met onder andere Damien Rice en Ólafur Arnalds.

Hendrik Lasure (c) Anna Carina Schoeters
Hendrik Lasure

Deze toetsenvirtuoos bracht vorig jaar één van de meest verrassende en originele Belgische albums uit. Met “Het Wiel” waagt Lasure zich aan intieme kamerpop en barokke fluisterfolk in de eigen taal die beroert, bevreemdt en betovert.

Lazzaro
Lazzaro

De donkere ambient van de Brusselse Lazzaro grijpt je direct bij het nekvel: tactiele drones, nevels van distortion en galm en een stem die baadt in verlangen. Deze mysterieuze solo-artieste kan je onmogelijk onverschillig achterlaten.

Roufaida (c) Kamil Tahiri
Roufaida

Een toptalent dat stevig aan de deur komt kloppen, is de Nederlandse Roufaida. Haar indiepop met Noord-Afrikaanse invloeden straalt warmte en vastberadenheid uit. Het is dan ook uitkijken geblazen naar haar fel geanticipeerd debuutalbum.

Mojo & The Kitchen Brothers
Mojo & The Kitchen Brothers

Gierende psychedelica, zwierige haardossen en een kleine gezinsdosis geestverruimende middelen: je weet perfect waar je je aan kan verwachten bij dit eclectische vijftal uit eigen gouw.

nykolaes & Daniël Paul
nykolaes & Daniël Paul

De overduidelijke winnaar van onze wedstrijd om het festival te openen (in samenwerking met VI.BE)!

Dj Eppo (c) Jokko
DJ Eppo

Deze muzikale veelvraat met de fijnste neus voor jong talent en verborgen parels draait altíjd de beste platen aan elkaar. Feestje gegarandeerd!

Energiegebouw

Praktische info

Meer praktische informatie voor een geslaagd festivalbezoek

Klik hier