Expo Tim Walker

Tim Walker: Wonderful Things Installation at the V&A in London © Victoria and Albert Museum, London Tim Walker: Wonderful Things Installation at the V&A in London © Victoria and Albert Museum, London

Expo Tim Walker: Wonderful Things

De grootste tentoonstelling ooit over het uitgebreide en spraakmakende werk van de inventieve fotograaf Tim Walker.

In september 2019 opende de indrukwekkende tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum in Londen. De expo is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage van Walker aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar en werd geïnspireerd op de collectie van het V&A Museum. C-mine is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo en wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstellingen van 2020 in de Benelux.

Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things is in de V&A gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De tentoonstelling toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films.

Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurt door Jo klaps, een regionale scenograaf, geïnspireerd op Heath’s spectaculaire design. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.

Tarieven & tickets

 

Tim Walker, 'Tilda Swinton', 2018 ©Tim Walker Studio Tim Walker, 'Tilda Swinton', 2018 ©Tim Walker Studio

Openingsuren

 • Te bezoeken van 22 augustus 2020 t.e.m. 3 januari 2021
 • Dinsdag t.e.m. zondag: 10:00 - 18:00 (tickets worden verkocht tot 17:00)
 • Maandag gesloten
 • In het kader van het randprogramma wordt de tentoonstelling soms 's avonds geopend. Wij communiceren deze nocturnes via onze Facebook-pagina.

 

Bezoek na de openingsuren

Het is mogelijk om met een groep de tentoonstelling te bezoeken na of buiten de openingsuren. Hiervoor gelden specifieke tarieven.
Neem contact op voor meer info via visit@genk.be of +32 (0)89 65 44 90.

Tim Walker Cloud 9 Radhika Nair Fashion © Tim Walker Studio Tim Walker Cloud 9 Radhika Nair Fashion © Tim Walker Studio

Randprogramma

Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, lezingen, films en events. We geven je hier snel meer info over!

Coronamaatregelen

Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen:

 • Een maximum aantal bezoekers tijdens vaste tijdsblokken in de tentoonstelling;
 • Desinfecterende handgel op diverse plaatsen;
 • Duidelijke signalisatie.

 

We vragen bezoekers ook om enkele richtlijnen op te volgen:

 • Koop je tickets online.
 • Volg het aangegeven parcours en de aanwijzingen van de signalisatie en het personeel in de expo.
 • Hou afstand en groep niet samen.
 • Volg de instructies van de Belgische veiligheidsraad.

Samen zorgen we voor een veilig en ontspannend bezoek aan de expo.

Logo's Tim Walker