Expo Tim Walker

Expo Tim Walker C-mine (c) Renaat Nijs

Expo Tim Walker: Wonderful Things

De impressionante tentoonstelling 'Tim Walker: Wonderful Things' opent de deuren opnieuw op woensdag 2 december 2020. De expo is verlengd t.e.m. zondag 21 februari 2021. Stap binnen in de wondere wereld van Tim Walker!

Tarieven & tickets

Over de expo

In september 2019 opende de indrukwekkende tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum in Londen. De expo is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage van Walker aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar en werd geïnspireerd op de collectie van het V&A Museum. C-mine is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo.

Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things werd in de V&A gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De tentoonstelling toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films.

Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurde door Jo klaps, een regionale scenograaf, geïnspireerd op Heath’s spectaculaire design. Het decor werd gebouwd op C-mine, bij het creatieve bedrijf Deusjevoo. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.

 

Expo Tim Walker C-mine (c) Renaat Nijs

Openingsuren

De expo gaat terug open op woensdag 2 december 2020 en wordt verlengd t.e.m. 21 februari 2021.

 • Te bezoeken van 2 december 2020 t.e.m. 21 februari 2021
 • Dinsdag t.e.m. zondag: 10:00 - 18:00 (tickets worden verkocht tot 17:00)
 • Maandag gesloten
 • Gesloten op Kerstdag (25 december 2020) en Nieuwjaar (1 januari 2021)
 • Het is momenteel niet mogelijk om de expo te bezoeken in groep
Kijkwijzer

Kinderen ontdekken de expo met een kijkwijzer!

Kijk omhoog, omlaag of eens achter je! De foto’s van Tim Walker zijn speciaal. De kleuren, de kostuums, de make-up,… Je kan er naar blijven kijken. Kinderen tussen 8 en 12 jaar worden met een kijkwijzer mee op ontdekkingsreis genomen. Ze zoeken het rood in de foto’s of dromen weg in de tuin van Tim. Wedden dat ze later ook fotograaf willen worden?

Tijdens de openingsuren van de expo
Doelgroep: 8-12 jaar

Prijs: € 2

Koop de kijkwijzer

Expo Tim Walker C-mine (c) Renaat Nijs

Randprogramma

Aan de expo werd een uitgebreid programma opgehangen, helaas zijn heel wat activiteiten geannuleerd i.k.v. de meest recente coronamaatregelen. In januari staan nog enkele activiteiten gepland, deze gaan door indien de coronamaatregelen dit toelaten.

Ontdek het randprogramma

Gesigneerde catalogus Wonderful Things

C-mine (online) shop

De catalogus van de tentoonstelling - mét roze cover - is een streling voor het oog. Dit prachtige boek kan je aankopen in de C-mine shop, ter plekke én online.

In de (online) shop bieden we ook posters, postkaarten, notebooks en andere boeken van Tim Walker aan. Maar ook streekproducten en mooie accessoires.

Ontdek de C-mine shop

Summer deal labyrint

Genk raakt je diep

Ben jij klaar om de wereld in Genk te ontdekken? We ontvangen je graag in onze groene en gastvrije stad.

De expo Tim Walker: Wonderful Things staat in het energiegebouw op C-mine, op de grondvesten van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag. Ontdek er prachtig erfgoed, architectuur en design, ook in de buurt.

Op een boogscheut van C-mine ligt LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen i.s.m. stad Genk. Tijdens de winterstop is het park geopend als wandelgebied. En er zijn nog heel wat verrassende plekken in de stad om te wandelen en te fietsen!

Overtuigd? Bekijk dan zeker de herfstdeal en boek een voordelig verblijf in de stad.

Website Visit Genk

Toegankelijkheid

Het overgrote deel van de expo is rolstoeltoegankelijk. De laatste ruimte is enkel via een trap te bereiken.

Coronamaatregelen

Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen:

 • Een maximum aantal bezoekers tijdens vaste tijdsblokken in de tentoonstelling;
 • Desinfecterende handgel op diverse plaatsen;
 • Duidelijke signalisatie.

We vragen bezoekers ook om enkele richtlijnen op te volgen:

 • Koop je tickets online;
 • Draag een mondmasker;
 • Volg het aangegeven parcours en de aanwijzingen van de signalisatie en het personeel in de expo;
 • Hou afstand en groep niet samen;
 • Volg de instructies opgelegd door de Belgische overheid.

Samen zorgen we voor een veilig en ontspannend bezoek aan de expo!

Logo's Tim Walker