Klub Kilim

Klub Klim - De AbrikozenBoom (c) Arber Sefa

Klub Kilim

De Abrikozenboom

20:15
CLUB - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€15

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler. Van onder de grote abrikozenboom in het Turkse dorp, vertelde zijn opa hem verhalen. Wanneer hij aan het einde van zijn leven Alzheimer krijgt, worden de vertellingen alsmaar vager, bevreemdender en droomachtiger.

In deze beeldende voorstelling keert Ali Can terug naar zijn kindertijd, naar een decor van kindertekeningen en kartonnen kastelen, op zoek naar de oorsprong van eeuwige chaos.

In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijk levensverhaal naar dat van de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis en terug. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen.

Van de opa en de abrikozenboom, naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. De Abrikozenboom ontvouwt zich als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin steeds wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld.

Kilim

Kilim is Turks voor tapijt. In deze Turkse en Perzische tapijten worden via een specifieke beeldtaal verhalen geweven –  als je de symbolen kent, kan je de tapijten lezen. Zo is het erg toepasselijk voor het soort theater dat Klub Kilim wil maken: beelden en verhalend tegelijkertijd.

Credits

van & met theatercollectief Klub Kilim (Joeri Happel, Ali Can Ünal & Lieselot Siddiki)
muziek
Sinan Polatoglu

zakelijke leiding & communicatie Siebren Nachtergaele
coproductie NTGent en 0090

mede mogelijk gemaakt door Eigen Kweek

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€15
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€12
AMWD Genk (enkel op vertoon van leerlingenkaart aan de inkom)
€7
OKO sectorpas
€12
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€12
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0