C-mine kunstenpartners

C-mine kunstenpartners

C-mine werkt intensief samen met professionele kunstenorganisaties. Ontdek hieronder wie ze zijn en wat ze doen.

Partners b-classic
B-Classic
'Onze zaal is Limburg, Ons publiek de wereld'. Dat is de leuze van B-classic. B-Classic geeft klassieke muziek een plaats in de samenleving.  Ze programmeren doorheen het jaar verschillende concerten in C-mine,zoals 'het concept van Thomas’, met als hoogtepunt het B-classic festival.
Parnters Nieuwstedelijk
Het nieuwstedelijk
Het stadsgezelschap van Genk, Hasselt en Leuven staat garant voor kwaliteitsvol theater, muziek, tekst, audio en debat. Het is een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de stad en de samenleving van morgen. Vanuit de stad richt het nieuwstedelijk zich op de rest van de wereld. Ze zijn artist in residence in C-mine. Ze spelen hier al hun producties en werken ook specifieke projecten uit.
Partners passerelle
Passerelle
Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien. Hiervoor biedt Passerelle workshops en projecten aan in heel Vlaanderen, zowel op school, als in de vrije tijd.
Partners Ciap ©raf wouters Partners Ciap ©raf wouters
CIAP
CIAP is een Limburgse organisatie die sinds 2020 gelegen is op de C-mine site. Hier is ruimte voor hedendaagse kunst. CIAP nodigt kunstenaars, curatoren, onderzoekers en buurtbewoners uit om deel te nemen aan projecten die actuele vraagstukken behandelen: waar halen we in de toekomst onze energie? Hoe verhouden we ons tot de natuur?
Partners mooov
Zebracinema/Mooov

Zebracinema is een arthouse vertonerscircuit met filmvoorstellingen het hele jaar op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Op C-mine programmeren ze wekelijks op donderdag (20:15) en zondag (11:00) in Euroscoop Genk.

Partners architectuurwijzer
Architectuurwijzer
Architectuurwijzer is een culturele architectuurorganisatie die met veel aandacht kijkt naar wat er in onze maatschappij gebeurt. Architectuurwijzer is  100% overtuigd van de impact die kwaliteitsvolle architectuur kan hebben op onze samenleving. Geworteld in Limburg, houden ze de ogen ook open voor wat zich buiten de provinciegrenzen afspeelt.
Partners ctakt
C-TAKT
C-TAKT geeft kunstenaars de nodige ruimte en vrijheid om hun ideeën vorm te geven. Zo stimuleert C-TAKT creatieprocessen en dit voornamelijk binnen de transdisciplinaire kunsten en jong talent. In C-Mine kan je van dat jong talent proeven tijdens de C-takt festivals.