C-mine expeditie

C-mine expeditie panoramakijker ©stad Genk C-mine expeditie panoramakijker ©stad Genk

C-mine expeditie

Daal af in de ondergrond en ga op expeditie. Maak je klaar voor een avontuur van anderhalve kilometer: voel, hoor, zie en ervaar. Wandel door de oude tunnels, langs uitdagende installaties tot op de top van de hoogste schachttoren van België.

Koop je tickets

Beleef de mijn op een andere manier!

C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. In de verhalenkokers worden levensechte verhalen gecombineerd met animaties, hologrammen, decorbouw op schaal en speciale effecten.

In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.

Het - letterlijke - hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Ga je deze uitdaging aan?

Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Als je niet van hoogtes houdt, blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond. Geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde C-mine plein.

Kom jij ook graag naar C-mine expeditie? Koop dan op voorhand je tickets al online. (Kom je met meer dan 10 personen? Laat ons dit even weten via mail visit@genk.be.)

C-mine expeditie is alle dagen geopend, behalve op maandag. (Indien maandag op een feestdag valt, dan is C-mine expeditie geopend van 13 tot 17 uur.)

 

C-mine expeditie VR ©Stad Genk C-mine expeditie VR ©Stad Genk
Virtual reality
C-mine expeditie familiespel ©stad Genk C-mine expeditie familiespel ©stad Genk
Familiespel 'Waar is Cyriel de krekel?'
C-mine expeditie verjaardagsspel ©stad Genk C-mine expeditie verjaardagsspel ©stad Genk
Verjaardagsspel
C-mine expeditie groepsbezoek ©stad Genk C-mine expeditie groepsbezoek ©stad Genk
Groepen & scholen
Schachtbok ©Stad Genk Schachtbok ©Stad Genk
Tarieven & praktische informatie
op expeditie in je kot
Op expeditie in je kot