C-mine outdoor

Summer Deal Labyrint

C-mine outdoor

Op en rond C-mine zijn er heel wat plekken en outdoor-activiteiten om te ontdekken. Bezoek ze en genieten van de buitenlucht, erfgoed en architectuur!

Winterslag

Spel Ondersteboven

Kan jij de geheimen van de cité ontsluieren? Speel dan het ‘ONDERsteBOVEN’-spel. Aan de hand van een spannende fotozoektocht in de tuinwijk van Winterslag ontdek je alles over het mijnverleden van Genk. Ben jij nieuwsgierig, pluis je graag mysteries uit en ben je niet bang om op ontdekking te gaan? Dan ben jij de speurneus die we zoeken!

Jouw startpunt: C-mine bezoekersonthaal. Jouw uitdaging: duik in de onderzoeksdossiers van de mijnpolitie en laat jouw detectivetalent los op allerlei geheimzinnige gebeurtenissen.

Praktische informatie

  • Duur: 2 uur
  • Min. 3 deelnemers, max. 5 deelnemers
  • 10 euro per dossier - 8 euro per dossier voor schoolgroepen
Summer Deal Labyrint

Labyrint

Labyrint, de indrukwekkende stalen constructie die Gijs Van Vaerenbergh in 2015 ontwierp voor het tienjarig bestaan van C-mine, kan je nog steeds bezoeken. Maak een unieke dwaaltocht doorheen 1 km stalen gangen. Ontdek tal van ruimtes die je de omgeving vanuit nieuwe invalshoeken laten beleven.

Gijs Van Vaerenbergh
Achter de installatie zit het kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, de jonge ontwerpers die de regio al wisten te verrassen met het ‘doorkijkkerkje’ in Borgloon. Het duo koos voor een installatie in de vorm van een doolhof, omdat doolhoven van alle tijden zijn en doorheen de tijd geëvolueerd zijn in de rol die ze spelen. Gaande van uitdagingen die mensen moesten overwinnen om te overleven, tot belevenisparcours. Mensen laten zich graag verdwalen… Jij ook?

Labyrint is doorlopend geopend.

Belpop Bonanza Genk

Belpop Bonanza 3600

De muzikale geschiedenis van Genk is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. En dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Zij nemen je mee langs 20 plekken waar ze tekst en uitleg geven bij de mooiste verhalen over Genk.

  • Lengte route Waterschei: 8,2km
  • Lengte route C-mine/Centrum: 7,6km

Praktische info

Alles wat je nodig hebt zijn een fiets of stapschoenen en een smartphone met 4G. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Je kan de routekaart downloaden of afhalen bij het C-mine bezoekersonthaal.

Fietsen herfst

Fietsroutes langs C-mine

Download de gratis fietskaart met 3 lussen die starten in Genk

  • Fietslus 1: 22 km (C-mine, Labiomista, Thor park..)
  • Fietslus 2: 40 km (C-mine, Bokrijk, Fietsen door het water, Kattevennen..)
  • Fietslus 3: 52 km (C-mine, Labiomista, Thor park, Kattevennen, Bokrijk, Fietsen door het water)

Dankzij het handige knooppuntensysteem fiets je vanuit het centrum zo de groene Genkse rand in… en omgekeerd. Op eigen tempo.

Gratis fietskaart ook beschikbaar bij C-mine bezoekersonthaal

Versmarkt Vennestraat

Elke zaterdag van 8.00 uur tot 13.00 uur

Een gezellige versmarkt op de Vennestraat, de Straat van de Zintuigen. Een 50-tal marktkramers verkopen er elke zaterdag heerlijke, verse producten.

Stockmans porselein

Studio Pieter Stockmans

Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper tast voortdurend de grenzen van het porselein af. De studio is de Belgische specialist in designs uit hardporselein. Elk ontwerp wordt van A-Z in het atelier gemaakt.
 

Webshop Piet Stockmans

Stiemerbeek

Wandel langs de Stiemervallei

De Genkse Stiemervallei is een blauwgroene levensader door de stad. De vallei bruist van het leven en brengt je naar stukjes natuur langs het water. De wandeling bestaat uit verschillende routes, Route 3 passeert langs C-mine en de Vennestraat: Genk in een notendop. Zo omschrijf je deze lus van 3km het best. Je neemt een kijkje aan C-mine, passeert langs de Vennestraat en tenslotte wandel je rustig langs de Stiemer af.

Opgelet: er is geen signalisatie voor deze route zichtbaar op de weg. Via de website van de Stiemervallei kan je de routebeschrijvingen terugvinden, deze houd je best bij de hand tijdens je wandeling.

Website Stiemervallei