Expo Aanwinst

Foto Ralph Collier

Expo Aanwinst

De kunstcollectie van iedereen

10:00
C-mine Energiegebouw
Gratis

De afgelopen decennia investeerde de Vlaamse Gemeenschap in het aankopen van hedendaagse kunstwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Zo ontstond er door de jaren heen een indrukwekkende kunstcollectie. Het merendeel van deze collectie bevindt zich echter achter gesloten museumdeuren, slechts een fractie ervan wordt in Vlaamse musea tentoongesteld.

In de tentoonstelling 'Aanwinst' laten we je kennismaken met een selectie hedendaagse kunstwerken die de afgelopen vijf jaar aan deze collectie zijn toegevoegd.

Tegelijkertijd met de tentoonstelling kan je op VRT MAX de zevendelige documentairereeks 'Aanwinst' ontdekken. In elke aflevering staat één kunstenaar centraal en krijg je een intieme inkijk in hun leven, werk en visie op kunst. 'Aanwinst' geeft een diepgaande verkenning van verschillende  maatschappelijke thema's zoals kolonialisme, identiteit en activisme, aan de hand van de kunstwerken in de tentoonstelling.

Over de expo

7 kunstenaars, 14 werken. Iedere kunstenaar koos, bovenop een eigen werk, nog een werk van een andere kunstenaar uit de Vlaamse collectie. De collectie bestaat uit verschillende kunstvormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, video en performance. De tentoonstelling laat je kennismaken met de veelzijdigheid van de hedendaagse kunstscene in Vlaanderen en met de kunstenaars die onze cultuur verrijken.

Kunstenaars:

Leyla Aydoslu, Denicolai & Provoost, Maika Garnica, Frederik Lizen, Karl Philips, Laura Nsengiyumva, Thomas Verstraeten

Zij kozen voor de werken van Pélagie Gbaguidi, Jacqueline Mesmaeker, Francis Alÿs, Kasper De Vos, Liliane Vertessen,   Pascale Marthine Tayou, Adrien Tirtiaux,

Ontdek het volledig randprogramma

Praktisch

Zaterdag 24 februari t.e.m. zondag 26 mei
(Dinsdag tot zondag, gesloten op maandag. M.u.v. maandag 1 april en 20 mei)
Tussen 10 en 18 uur
Galerie, C-mine Energiegebouw
Gratis

 

Aanwinst' is een productie van Borgerhoff & Lamberigts in coproductie met VRT Canvas. Dit project kwam tot stand met de steun van VAF/Innovatielab, Sabam for culture en de taxshelter maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter. 

borgerhoff-Lamberigts   vaf  FTS  sabam  VRT MAX LOGO

 

Tarieven
Basisprijs
€0