Expo Aanwinst

Foto Ralph Collier

Expo Aanwinst

De kunstcollectie van iedereen

10:00
C-mine Energiegebouw
Gratis

De afgelopen decennia investeerde de Vlaamse Gemeenschap in het aankopen van hedendaagse kunstwerken van binnen-en buitenlandse kunstenaars. Zo ontstond er door de jaren heen een indrukwekkende kunstcollectie. Het merendeel van deze collectie bevindt zich echter achter gesloten museum deuren, slechts een fractie ervan wordt in Vlaamse musea tentoongesteld.

In de tentoonstelling 'Aanwinst' laten we je kennismaken met een selectie hedendaagse kunstwerken die de afgelopen vijf jaar aan deze collectie zijn toegevoegd.

Tegelijkertijd met de tentoonstelling kan je op VRT MAX de zevendelige documentaire reeks 'Aanwinst' ontdekken. In elke aflevering staat één kunstenaar centraal en krijg je een intieme inkijk in hun leven, werk en visie op kunst. 'Aanwinst' geeft een diepgaande verkenning van verschillende  maatschappelijke thema's zoals kolonialisme, identiteit en activisme, aan de hand van de kunstwerken in de tentoonstelling.

Over de expo

7 kunstenaars, 14 werken. Iedere kunstenaar koos, bovenop een eigen werk, nog een werk van een andere kunstenaar uit de Vlaamse collectie. De collectie bestaat uit verschillende kunstvormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, video en performance. De tentoonstelling laat je kennismaken met de veelzijdigheid van de hedendaagse kunstscene in Vlaanderen en met de kunstenaars die onze cultuur verrijken.

Kunstenaars:

Leyla Aydoslu

Denicolai & Provoost

Maika Garnica

Frederik Lizen

Karl Philips

Laura Nsengiyumva

Thomas Verstraeten

Foto Miles Fischer

 

In samenwerking met Borgerhoff-Lamberigts met de steun van Belgian Tax Shelter

borgerhoff-Lamberigts   vaf  FTS  sabam

Tarieven
Basisprijs
€0