Little Waves 2024

Little Waves 2024

Little Waves

Koop nu je tickets voor hét alternatieve indoormuziekfestival van C-mine en AFF.

TICKETS

Little Waves blaast dit jaar 10 kaarsjes uit! We vieren dit met een twee dagen (!) durende jubileumeditie op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april. Zet je schrap voor gedurfde en rauwe muziek van zowel internationale topnamen als de lokale scene in een postindustriële setting.

Verwacht je op vrijdag 19 april aan een serieus feest waarbij zowel internationale als lokale top-dj’s je aan het zweten zullen krijgen. Op zaterdag 20 april brengen we een spannende line-up met live-acts: denk aan harde gitaren, opzwepende elektronica, hiphop met punk-vibes en veel meer! Naast onze main rooms kan je verder op adem komen in onze chill-out-room.

Goede muziek is niet het enige dat er geserveerd zal worden. De jongens van PUUR zorgen voor food stands met de lekkerste gerechten van lokale handelaars. Veggi food? Check! Arrosticini? Si! Gyros? Efcharistó! Kebab? Tamam, abi!

Line-up vrijdag

Ava Eva
Ava Eva

Met een muzikale smaak die house, broken beat en trance omvat, heeft ze haar eigen plek veroverd in de elektronische muziekscène. Ava Eva's DJ-carrière nam een vlucht toen ze haar rol als sonic voyager omarmde. Haar sets zijn reizen door soundscapes, waarbij ze genres en tijdperken mengt om een tapijt van emoties op de dansvloer te creëren.

Bibi Seck
Bibi Seck

Bibi Seck's opwindende energie en mixkunsten hebben België stormenderhand veroverd. Ze is het perfecte voorbeeld van een self-made star in de wereld van elektronische muziek. Haar talent en passie zijn onmiskenbaar, haar back catalogue is divers en vaak verrassend en ze heeft een uniek vermogen om contact te maken met het publiek.

Lander Adriaan
Lander & Adriaan

Wanneer een drummer met zilveren pollen de handen in elkaar slaat met een tovenaar op de toetsen, krijg je Lander & Adriaan: een mengeling van Detroit techno, funk, jazz fusion, Chicago junkie en improv. Dit duo trekt ten strijde om je dansvoeten te overwinnen, nog even je fijnste danspasjes afstoffen is dus de boodschap!

Line-up zaterdag

AO 2
Ão

Saudade, indie en subtiele elektronica: dit viertal mikt resoluut op jouw arsenaal aan suave danspasjes. Soms in het Engels, soms in het Portugees, maar waar je helemaal zeker van kan zijn is de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn die zich verstrengelt met zuiderse gitaar, ambientklanken, en eclectische percussie.

Bolis Pupul 3
Bolis Pupul

Bolis Pupuls muziek is een vrolijke, cross-culturele bedoening. Zijn moeder is Chinees, zijn vader Belgisch en zijn thuisstad dat is Gent. Je kent hem waarschijnlijk van zijn samenwerking met Charlotte Adigéry, maar nu kiest Bolis onder goedkeurend oog van David en Stephen Dewaele (Soulwax/ DEEWEE) voor het solopad.

Dushime 2
Dushime

Dushime zet haar stem in als een veelzijdig instrument dat verschillende texturen en vormen kan aannemen, maar ook als een zalvende en helende tool – want daarin schuilt voor haar de kracht van muziek en performance.

Forest Swords 1
Forest Swords

Deze electronica wizard bezweert je met een bijna rituele mengelmoes van hiphop, geloopte gitaarlijnen en gemanipuleerde samples. Van wegdromen tot omvergeblazen worden, één ding is zeker: iets van catharsis zal nog even door je heen blijven zinderen.

Jungle by Night
Jungle by Night

Dit 7-koppige collectief smolt de jarenlange passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en techno samen in analoge dancemuziek, waarin ze de taal van hun instrumenten vloeiend spreken. De band is zelfs binnen hun eigen kosmos een zonderling ensemble. Verwacht je aan een dansbare en donderende live-act.

NAH 4
NAH

Deze percussionist, geluidsmanipulator en beeldend kunstenaar ontwikkelde een eigen synthese uit getextureerde noise en percussieve ritmes gecombineerd met een flinke portie aan punk en avant-jazz. NAH’s live sets bestaan uit niet meer dan zijn drumstel, enkele samplers en een stroom aan rauwe, onuitputbare energie. Hier is less ongetwijfeld more.

Niels Orens 2
Niels Orens

Niels Orens staat voor unieke sonische landschappen. Tijdens zijn live set combineert hij akoestische en elektronische geluiden met ritmische patronen, vertraagde breakbeats, diepe bassen en meeslepende visuals. Kortom: zet je alvast schrap voor een intense trip naar het onbekende.

Piaggio Disco Club
Piaggio Disco Club

Piaggio Disco Club bestaat uit Joris die een diepgaande kennis en waardering voor verschillende genres aan tafel brengt en Benjamin, die dan weer zorgt voor een flinke portie vinylliefde, producer skills en technische inzichten. Deze ritmische junkies selecteren speciaal voor jou de fijnste en meest groovende platen: kom maar op met die afterparty!

Picture Parlour
Picture Parlour

Naar eigen zeggen bestaat hun show uit een aaneenschakeling van mini-speelfilms, waarbij Katherine zich ontpopt als een waar toneelspeler, verschillende rollen vertolkt, en ondersteund wordt door meeslepende gitaren en groezelige baslijnen. Rauw, ongepolijst en recht voor je raap.

Scaler 2
Scaler

Een optreden van Scaler (je misschien bekend als het vroegere Scalping) betekent een zinderende set waarin techno de scepter zwaait, maar noise en punk ook opduiken. Haal voor de set al eens diep adem, want je komt er misschien niet aan toe: ze spelen aan één stuk door en genereren een tornado aan techno en metal die het BPM flink opdrijft.

Susobrino
Susobrino

Susobrino, het alter ego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Van Obbergen, laat zich inspireren door zijn Boliviaanse roots en passie voor exotische klanken - zeker Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Susobrino mixt eigen field recordings en andere etnische muziek met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack

Tsar B 2
Tsar B

Ze gooide hoge ogen met ‘to the stars’, waarin elementen van clubmuziek, pop en klassiek op een onconventionele manier samensmelten tot een tot nu toe onbekend muzikaal edelmetaal. Wat het ook mag zijn, shinen zal het sowieso!

Uwase
Uwase

Deze jonge Brusselse artieste is zowel singer-songwriter als producer. Ze verpakt haar meest intieme gedachten in indie-popliedjes die even innemend als dromerig zijn, en met haar muziek overstijgt ze het onverwachte door het gewenste comfort te brengen.

Energiegebouw

Praktische info

Meer praktische informatie voor een geslaagd festivalbezoek

Klik hier

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE