Architectuurlezing: Kelly Hendriks van B-ILD

Team B-ild

Lezing van Kelly Hendriks van B-ILD

Kelly Hendriks van B-ILD gaf op 8 oktober een lezing over een aantal publieke opdrachten uit haar portfolio van de afgelopen 10 jaar. Deze architecte met Limburgse roots volgde haar opleiding in Sint-Lucas Gent en koos heel bewust voor uitwisselingen naar Eindhoven en Tokio. Ze koos er al even bewust voor om haar eigen bureau B-ILD in Brussel te vestigen.


Bekijk hier de lezing die ze gaf op C-mine op 8 oktober

Aan de hand van eigen werk vertelde zij over haar ervaring met diverse publieke opdrachtgevers in Vlaanderen, over talrijke deelnames aan architectuurwedstrijden, over de evolutie van een architectuurontwerp tot een gedragen en kwalitatief project in dialoog met de opdrachtgever, over de tijd, energie en expertise die nodig zijn om elk project tot een goed einde te brengen. 

Bij elk project bekijkt B-ILD welk team ze kunnen samenstellen. Ze werken regelmatig samen met andere architectenbureau en ingenieurs uit binnen- en buitenland. Samen met de bureaus Util, Tech 3 en Ars Horti won B-ILD de wedstrijd om een school voor bijzondere educatie te bouwen in Tienen. Dit schoolproject was de eerste Open Oproep die ze wonnen. Sindsdien doen ze zo’n vier tot vijf wedstrijden per jaar. 

B-ILD gaat op zoek naar projecten met een maatschappelijke meerwaarde, zoals scholenbouw, polyvalente ruimtes en bijzondere jeugdzorg. De plannen zijn altijd geometrisch en aanpasbaar. Zo kan het multifunctionele gebouw Warot dat dit jaar in Winksele is opgeleverd, makkelijk iets anders worden.

In 2019 is B-ILD erkend voor zijn verdienstelijke werk met een Jo Crepain Award voor beste opkomend architectuurbureau.

I.s.m. Architectuurwijzer.