Artist Talk: Erhan Demirci

Erhan Demirci (c) Pieter Verhaeghe

Artist Talk: Erhan Demirci

Heeft Erhan Demirci nog een introductie nodig? Ons trouw publiek zag de Limburgse stand-upcomedian het afgelopen seizoen regelmatig verschijnen. Met zijn uitverkochte zaalshows ‘Doe Rustig’ maar ook als host van ‘Nuff Said. En ook dit seizoen zien we Erhan regelmatig terug: met een openluchtshow, een nieuwe zaalshow en als eeuwig charmante gastheer. 

Je bent hier graag gezien. Zie jij ons ook graag?

Ik zie jullie doodgraag. Mijn allereerste première heb ik hier gespeeld. Ik was nog niemand en toch kreeg ik de kans om meteen voor zo’n grote zaal te staan, daar ben ik enorm dankbaar voor. C-mine heeft een speciale plek in mijn hart.


Gelukkig zien we elkaar dit seizoen vaak terug. Om te beginnen kom je in de zomer buiten op ons plein spelen met De Comedy Gypsies.

Han Solo, Joost Van Hyfte en ik trekken doorheen Vlaanderen met onze mobilhome. Onderweg houden we halt en spelen we nieuw materiaal. Ik ga uitproberen, op mijn bek gaan, schrijven, herschrijven … zodat alles klaar is voor mijn nieuwe show die in oktober in première gaat.

 

C-mine heeft een speciale plek in mijn hart.

Erhan Demirci

Kan je al meer vertellen over die nieuwe show?

Dit is mijn vierde show en ik merk dat het publiek bepaalde dingen begint te verwachten. De Turkse achterban verwacht iets, de Belgische achterban, de cultuurhuizen, de recensenten, mijn familie, mijn kinderen, mijn lief … het lijkt mij leuk om dat samen te nemen. Want we verwachten ook allemaal veel van mekaar. Fuck it, chill out!

 

Je woont al sinds je studententijd in Brussel. Voel je je nog een Limburger?

Het leuke aan mijn job is dat ik gemiddeld een keer per week in Limburg kom. Dan ga ik naar de cité en zie ik mijn ouders of spreek ik af met vrienden. Tegelijkertijd woon ik heel graag in Brussel, dus op dat vlak ben ik de gelukkigste mens op aarde. Sommigen kopen een weekendverblijf in Oostende of de Ardennen, maar die van mij ligt in Limburg. Limburg blijft er altijd in.

Doe rustig, koop een kaart en kom kijken.

Erhan Demirci

Wat betekent dat Limburggevoel voor jou?

 

In de cité hebben we vrienden van overal. Vrienden van Griekse, Marokkaanse, Turkse, Italiaanse roots … onze ouders zijn allemaal ooit van ergens gekomen en hebben zich gevestigd tussen mensen die ons hebben omarmd. ik heb altijd veel diversiteit en liefde gekend en dat vind ik het mooiste. Die gedeelde band maakt ons tot wie we zijn.  


Bestaat er volgens jou ook zoiets als citéhumor?

Als ik hier een mop over de cité vertel, herkent iedereen die meteen. Maar in West-Vlaanderen bijvoorbeeld, moet ik zulke moppen altijd omkaderen. Dat bewijst dat er hier een bepaalde humor leeft die alleen wij begrijpen.

 

Comedy op het plein

Erhan Demirci - Verwachtingen