Bekijk de trailer van 'dodeNberg'

'dodeNberg' door Wim Cuyvers

Bekijk hier de trailer van 'dodeNberg' door Wim Cuyvers

Als ‘Veldwerker’ ging voormalig architect en docent Wim Cuyvers het voorbije jaar aan de slag met de terril. Het resultaat is een film met in de hoofdrollen Genkenaren Ismael Younes, Kaat Willems, Ali Gezici en Jean Ooms.

Eartal en Saban, twee jonge Genkse ‘straatlopers’ ontmoeten elkaar regelmatig op de terril. Ze spuwen er hun kritiek op de stad en op de wereld. Op een dag horen ze ongewone geluiden. Ze vinden twee oude mannen: Job en Tieu. Eén van hen is onwel geworden. De mannen leggen hen uit dat ze vaak op de terril komen wandelen, dat de terril voor de oudste heel erg belangrijk is en dat zijn laatste wens is om er begraven te worden. De twee jongeren trekken zich het lot van de oude man aan: ze zorgen er voor dat hij terug thuis geraakt en ze denken na over zijn laatste wens. Uiteindelijk bedenken ze een fantastisch plan.

Tickets en info

 

Credits

Een film van Wim Cuyvers met in de hoofdrollen: Ismael Younes, Kaat Willems, Ali Gezici, Jean Ooms.

Dit project werd gerealiseerd in het kader van 'Veldwerkers' - een samenwerking tussen C-mine, Jester, Ciel Grommen & Maximiliaan Royakkers, en 51N4E, met de steun van de stad Genk en de Vlaamse Overheid.