C-mine haalt Genkse artiest Chaz in huis

Chaz op C-mine © Saverio Sammartino

C-mine haalt Genkse artiest Chaz in huis

C-mine streeft ernaar om een open huis te zijn voor zowel bezoekers als makers. Om dit kracht bij te zetten starten we met een nieuwe residentenwerking. We verwelkomen talent uit de cités en internationale top, om hier op onze site te werken en creëren met onze volle ondersteuning. Ieder traject is uniek en op maat van de maker.  

Onze eerste Artist in Residence is niemand minder dan de Genkse artiest Chaz. Als helft van het succesvolle duo Chaz & Djalu wist hij in 2019 de lokale hiphopscene ondersteboven te keren. Debuutalbum ‘Eclips’ zorgde voor een ware heropleving van de Genkse hiphop, die uiteindelijk leidde tot het collectief Goeie Jongens. Ondertussen bracht Chaz ook solo enkele singles uit. In de studio op C-mine zal hij de komende periode aan zijn nieuwe album sleutelen.

Volg onze sociale media om op de hoogte te blijven van het verblijf van Chaz. To be continued!

Het raakt me dat ik kan werken op zo een historisch waardevolle plek. De mijnwerkers deden er alles aan om hun kinderen en kleinkinderen een betere toekomst te geven. Dat C-mine bestaat en deze trajecten kan aanbieden is onrechtstreeks een vrucht van hun arbeid. Vanuit mijn studio heb ik zicht op de overgebleven machines en werktuigen, dat herinnert mij eraan ook hard te werken en mijn dromen niet op te geven

 

Jonas Thys (Chaz)
Chaz op C-mine © Saverio Sammartino
© Saverio Sammartino