Curator Pick: An Leemans

Curator An Leemans

Curator Pick

In gesprek met An Leemans

Ze is afkomstig uit Heusden-Zolder maar ondertussen een ’echte Genkenaar’. Curator An Leemans werkt op C-mine het familie- en schoolaanbod uit. Gebeten door kunsteducatie wil ze het publiek van zoveel mogelijk zotte dingen laten proeven.

“Ik heb Genk jaren geleden leren kennen tijdens mijn werk voor Manifesta 9, waar ik aan het roer stond van het educatief programma. Een wijkmanager heeft me toen rondgeleid in Waterschei en ik was meteen verliefd op die wijk. Er hangt overal zo’n fijne dynamiek en Genk is een smeltkroes van bijzondere verhalen. Het fijne is dat ik als curator ook blijf ontdekken en blijf mensen ontmoeten in Genk. Op initiatief van STEBO brachten we de locatievoorstelling 'Mobi Mobi' tot bij de Fatih Moskee in Winterslag. Een bijzondere plek om elkaar te ontmoeten!”

Sprankelende ogen

“Als freelancer kwam ik vaak in contact met C-mine, en sinds 2019 maak ik deel uit van het team. Dat tussen toen en nu een pandemie door onze levens zou razen had niemand kunnen voorspellen. Ik kijk dan ook enorm uit naar de sprankelende ogen van ons publiek. Eerlijk gezegd heb ik dat echt wel gemist. Zelf ben ik benieuwd naar ‘nietes’, gemaakt door o.a. theatermaker Hendrik Kegels. Hij presenteerde hier vorig seizoen ook al ‘kier’ en dat vond ik een pareltje. Na ‘nietes’ komt Hendrik ook nog eens terug met ‘tsjik tsjak wham’, in zijn kenmerkende, frisse theatertaal."

“De manier waarop je samen met kinderen en jongeren een verhaal kan ontrafelen, enkel en alleen door goed te kijken is fascinerend. Mijn focus op kunsteducatie en artistieke co-creatie is een rode draad in alles wat ik doe. Ergens onderweg kruiste ook dans mijn pad. Dans is universeel en verbindend en wekt iets los bij alle leeftijden. Dit jaar gaan we trouwens weer op zoek naar jong dansgeweld tijdens een project met fABULEUS en Passerelle."

agenda DIT_IS_NIET_DE_TITEL c_Franky_Verdickt
Compagnie Barbarie & BRONKS - Dit is niet de titel