De Sjel

Sjel op C-mine door Annika Wallis

De Sjel

De Sjel, een rondreizende installatie bedacht door muzikant Sohnarr, staat tot 31 december op het C-mine plein.

Stap gewoon binnen, zet je neer en neem de tijd om je te laten meevoeren door de muziek en de omgeving.

Toegang is gratis.

De Sjel is ontworpen om mensen een veilige en inspirerende ruimte aan te bieden waarin ze even mogen vergeten wat ze horen voor te stellen in het dagdagelijkse leven.

Patricia Vanneste leerde viool spelen op vijfjarige leeftijd en is ondertussen al jaren bezig met verschillende muzikale projecten. Na 14 jaar vast en stichtend lid te zijn geweest van de intussen internationaal gerenommeerde muziekgroep Balthazar, besloot ze recent haar eigen weg te gaan onder de naam ‘Sohnarr’.

Haar muziek is heel erg verbonden met natuur en (het verliezen van) identiteit. Twee elementen die voor Sohnarr noodzakelijk zijn om tot de kern van jezelf te komen. In 2018 trok ze in haar eentje naar Zweden en Noorwegen gewapend met twee violen, een midi-keyboard, microfoon en laptop en twee stevige wandelschoenen. Ze trok van hut naar hut en versmolt er letterlijk met de natuur terwijl ze muziek maakte en opnam. In 2020 bracht ze haar eerste plaat ‘Coral Dusk’ uit.

De Sjel is een rondreizende installatie die dat maakproces symboliseert en de luisterervaring ervan versterkt. Een architecturaal uitgepuurd paviljoen, een shelter, een hide-out die versmolten lijkt met de omgeving dankzij de spiegelende wanden. Je kan er schuilen of jezelf vergeten door te staren naar het omliggende landschap en ermee versmelten. Eenmaal voor de toegangsdeur, sta je oog-in-oog met je eigen reflectie. Dit is het laatste wat je ziet vooraleer je de Sjel betreedt. Je beslist als het ware om jezelf achter te laten en haar wereld binnen te treden. Binnen de installatie kun je rustig plaatsnemen en de muziek van Coral Dusk integraal beluisteren. De Sjel werd bedacht door Patricia Vanneste, en ontworpen in samenwerking met architect Sam De Bock, nadat ze besefte geen betere concertzaal te kunnen vinden voor haar muziek dan in het midden van de desolate natuur.

Sohnarr + The End of Infinity

Vrijdag 4 november staat Sohnarr + The End of Infinity op C-mine voor een zinnenprikkelend en experimenteel concert.

Koop tickets voor het concert

 

PRAKTISCH

Toegang tot de Sjel is gratis.

Enkel toegankelijk tijdens openingsuren.