Streaming concert 'Vroege Vogels'

Streaming Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Wannes Cappelle en Nicolas Callot brengen donderdag 3 december liederen van Schubert in het West-Vlaams. Een voorproefje van het volledige concert komend voorjaar in C-mine.

 (c) Yoshie Kuwayama lo-res.jpg

Wannes Cappelle zingt -met de begeleiding van Nicolas Callot op piano forte- enkele liederen uit Kom, benevelt mie!. Voor dit album vertaalde hij de teksten van Franz Schubert -vaak afkomstig van dichters, zoals Goethe en Shakespeare- naar het West-Vlaams.

"Ik vind werkelijk niets leukers dan in het West-Vlaams woorden zitten zoeken en verdraaien om ze te doen passen in een bepaald metrum." (Humo)

Het duo blijft het karakter van de originele werken van Schubert wel trouw. Nicholas Callot: "Wij willen mensen op deze plaat de kans geven om terug in de intimiteit van die liederen te kruipen. Alsof ze bij Wannes en mij in de kamer staan."

Muziek met grote vertelkracht en intimiteit verzekerd. Op zondag 16 mei 2021 live in C-mine, maar donderdag 3 december alvast een voorproefje via live streaming. Recht vanuit de zaal in deSingel.

 

Donderdagavond 3 december
Van 20u tot 20u30 vanuit deSingel
Gratis via YouTube

Stream het concert

 

foto's: © Yoshie Kuwayama

Misschien hadden Wannes Cappelle en Franz Schubert vrienden kunnen zijn als ze in dezelfde tijd hadden geleefd. In Kom, benevelt mie gaat de West-Vlaming op bezoek bij de Oostenrijkse ‘singer-songwriter’

De Standaard
Wannes &

Vroege Vogels

Met het aperitief achteraf is dit concert de kloeke start van je zondag!

Op zondag 16 mei om 11 uur
In de Kleine Zaal van C-mine

Ticket & Info