Streaming film 'For Sama'

MOOOV Bij Je Thuis: For Sama (2019)

Via MOOOV Bij Je Thuis huur je de beste films uit de hedendaagse cinema. 'For Sama' (2019) is een intiem en hoopvol verhaal over de ervaring van een vrouw in een allesverwoestende oorlog. 'For Sama' is nog de hele maand online te bekijken!

 

Huur 'For Sama' (€8.00)

Waarom blijft iemand achter in een gevaarlijk conflictgebied? Dat is de vraag die Waad al-Kateab wil beantwoorden. Als twintigjarige studente begon zij in 2011 als burgerjournalist de escalerende burgeroorlog in Syrië te documenteren. Terwijl alles rondom haar werd verwoest, bleef zij alles vastberaden filmen, trouwde ze met een dokter met wie ze in 2016 haar eerste kind kreeg: Sama.

Met beenharde oorlogsbeelden en intieme familiefragmenten probeert al-Kateab nu aan haar dochter uit te leggen waarom ze in deze nachtmerrie van Aleppo zijn gebleven. “Ik wil dat je begrijpt waarom jouw vader en ik sommige keuzes hebben gemaakt.” Hierdoor bulkt dit hartverscheurende oorlogsdagboek, dat al-Kateab samen met Edward Watts maakte, niet enkel van de journalistieke ambities, maar voel je vooral ook het kloppende hart van een dappere moeder die droomt van een betere toekomst voor haar kroost.

Info

regie: Waad Al-Kateab en Edward Watts
speelduur: 94 minuten
releasedatum: wo 28 okt 20
jaar: 2019
land: Syrië, Verenigd Koninkrijk
taal: Arabisch
ondertitels: Nederlands
genre: documentaire, oorlogsfilm, biografie, human interest

Prijzen

BAFTA award voor beste documentaire, Europese filmprijs voor beste documentaire, British Independent Film Awards (Beste Regisseur, beste onafhankelijke Britse film, Beste Britse documentaire, Best Editing), Peabody Award

Praktisch

Via MOOOV Bij Je Thuis kan je 'For Sama' bekijken. De film is na het huren direct 48u beschikbaar.
Klik op de knop bovenaan en geniet van één van de meest besproken documentaires van het jaar.

Het is confronterend: kijken verandert niets. Maar wegkijken zal ook niet helpen. Laten we blijven beginnen met goed te kijken.

★★★★★ De Standaard