Vaimo kreeg eigen kantoor op C-mine site

Vaimo - Arne Jennard - Creneau

Vaimo kreeg eigen kantoor op C-mine site

Een eigen vleugel op de site voor de aanbieder van e-commerce-oplossingen

De Belgische tak van het oorsprong Zweedse bedrijf Vaimo verruilde twee jaar na de start de workspaces in de C-mine crib in Genk voor een eigen kantoor op de site. Breght Evens, Country Manager BeNeLux: “E-commerce zit in de lift in onze regio. Het gaat zelfs zo snel dat we voortdurend op zoek moeten naar extra mensen. Nu zijn we met 40. Over een jaar is dat wellicht twee keer zoveel. In Genk zitten we bovendien dicht bij onze klanten. Zowel in België als in Nederland en Luxemburg.”

 

Vaimo is opgericht in 2008 en levert e-commerce-oplossingen voor retailers. Evens, rasechte Limburger, leerde het Zweedse bedrijf kennen in zijn vorige functie als e-commerce-manager bij Lecot-Raedschelders, een groothandel in gereedschappen voor de bouwsector. “Vaimo Global had daar een complex project tot een goed einde gebracht. Dat was het startschot om in 2017 een Belgische poot op te richten.”

 

Snelle groei

Het plan om retailers in de Benelux-landen te helpen met de modernisering van hun sector, is duidelijk een schot in de roos. Het past ook in de ambitie van Vaimo Global om een speler van wereldformaat te worden op het vlak van e-commerce. Amper 10 jaar na de start is het bedrijf aanwezig in ruim 15 landen.

Een deel van die groei is te danken aan Vaimo BeNeLux, dat sinds mid vorig jaar ook actief is in Frankrijk. “Of het nu gaat om de zakelijke markt of de consumentenmarkt, de retail is een economisch belangrijke sector in de Benelux-landen”, zegt Evens. “De bedragen die in die landen omgaan in e-commerce nemen jaar na jaar toe.”

 

Nieuw kantoor

Met de groei komen ook de groeipijnen. “We zaten tot mid vorig jaar in de C-mine crib in Genk, waar veel start-ups gevestigd zijn. Maar het werd er al gauw wat te krap. Om plaats te bieden voor toekomstige collega’s hadden we meer ruimte nodig en verhuisde Vaimo een jaar geleden van C-mine crib naar een andere vleugel in het gebouw. Bovendien mocht dit nieuwe kantoor best wel een sterk karakter hebben, dat aansluit bij het imago van Vaimo. Vandaar dat we voor het interieurontwerp een beroep deden op Creneau International uit Hasselt.” Het resultaat is zeker een bezoekje waard. Dus kom gerust eens op de koffie voor een kennismaking en rondleiding.