Expo 'Dorpse architectuur'

Toolbox 'Dorpse Architectuur'

Expo 'Dorpse architectuur'

10:00
Compressorenhal - C-mine Energiegebouw
Gratis

De expo 'Dorpse Architectuur' van AR-TUR toont met een scala aan voorbeelden hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Oké, toegegeven: lintbebouwing was architecturaal niet ons allersterkste wapenfeit. Dichter bij elkaar wonen zou de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid en de klimaatrobuustheid van onze dorpen stevig verbeteren, alleen brengen de generieke appartementsblokken die tegenwoordig oppoppen – vaak onder het mom van ‘verdichting’– weinig kwalitatieve zoden aan de dijk. In het kader van de lezingen van ‘Woonacademie’ strijkt de expo ‘Dorpse Architectuur’ van AR-TUR neer op C-mine om met projectverhalen, dorpse figuren en interessante tactieken te tonen hoe collectief en modern samenwonen in dorpen wél beter kan. 

Lezing

De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.
De Woonacademie van de provincie Limburg werkt voor deze Limburgse editie Dorpse Architectuur samen met AR-TUR, C-mine, Departement Omgeving, IGS Wonen in Tongeren-Herstappe en Architectuurwijzer.

 

Tarieven
Basisprijs
€0