Woonacademie

Dorpse architectuur

Woonacademie

Lezing Dorpse Architectuur

i.s.m. Architectuurwijzer en provincie Limburg
09:30
Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€16

Oké, toegegeven: lintbebouwing was architecturaal niet ons allersterkste wapenfeit. Dichter bij elkaar wonen zou de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid en de klimaatrobuustheid van onze dorpen stevig verbeteren, alleen brengen de generieke appartementsblokken die tegenwoordig oppoppen – vaak onder het mom van ‘verdichting’– weinig kwalitatieve zoden aan de dijk.

De expo ‘Dorpse Architectuur’ strijkt neer op C-mine om met projectverhalen, dorpse figuren en interessante tactieken te tonen hoe collectief en modern samenwonen in dorpen wél beter kan. Tijdens de omkaderende lezing vertelt Edith Wouters van AR-TUR (platform voor architectuur en ruimte) hoe ze in de experimenteerruimte van het Kempenlab onderzocht wat kwalitatieve dorpsarchitectuur is en op welke manier die tot stand kan komen. Frederiek Ampe heeft met zijn architectenbureau ampe.trybou een mooi portfolio opgebouwd van kleinschalige woonprojecten, vaak in opdracht van sociale huisvestingsmaatschappijen. Peggy Totté, artistiek leider van Architectuurwijzer, modereert de lezing.

Van 1 tot en met 7 december staat de rondreizende tentoonstelling 'Dorpse Architectuur' tentoongesteld op C-mine.

MEER INFO OVER EXPO

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Tarieven
Basisprijs
€16
- 26 jaar
€8
C-mine pas met unieke code
€13
OKO sectorpas
€13
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€13
Begeleiderspas
€0