Jessa Wildemeersch

Jessa Wildemeersch (c) Koen Broos

Jessa Wildemeersch

Tekstlezing: De Madonna van het moeras

19:00
Externe locatie - samenkomst C-mine bezoekersonthaal
Gratis
Koop tickets

Jessa Wildemeersch verweeft persoonlijke verhalen, kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos en een meedogenloze ontdekkingsreis.

Wanneer Lumi in een barokke kerk in Rome een altaarwerk van Rubens ontdekt, wordt ze terug in de tijd gekatapulteerd. Twintig jaar geleden zag ze een reproductie van deze 'Madonna met Kind' in de kelder van een vriend in Jersey City. Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving rond de kerk, hoe dwingender haar herinneringen zich aan haar opdringen. Kan zij in het reine komen met het duistere incident uit haar verleden?

In de lente van 2024 verschijnt 'De madonna van het moeras', de debuutroman van actrice en theatermaker Jessa Wildemeersch bij uitgeverij Horizon. Daarna maakt ze een theatrale bewerking, die volgend seizoen ook in Genk op de planken staat. Tijdens dit creatieproces deelt ze hier in Genk voor het eerst haar theatertekst met een publiek in een geënsceneerde lezing.
 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop
 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€0
Tickets