scholen 2024-2025

SCHOLEN 2024-2025

STORMOPKOMST 2024 (c) Boemediene Belbachir

Welkom op de infopagina bij het scholenaanbod voor 2024-2025.

Opnieuw hebben we een waaier aan voorstellingen, films en culturele activiteiten voor jullie klaarstaan! C-mine werkt sinds afgelopen seizoen vanuit de kernwoorden PLAY, WORDS, MUSIC, HOST en DESIGN. Dit aanbod heeft het allemaal! Het is er speciaal voor het basis- en secundair onderwijs en kreeg vorm via prospecties, door gesprekken met en het vertrouwen in makers. Via onze website prikkelen we jullie in woord en beeld om opnieuw met ons in een cultureel avontuur te stappen.

We kijken er alvast opnieuw naar uit om jullie te mogen verwelkomen!

An Leemans – programmatie – an.leemans@genk.be – 089 65 50 30
Greet Houben – productiemedewerker – schoolprogrammatie@genk.be – 089 65 50 34
 

SCHOOLBROCHURE KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS

SCHOOLBROCHURE SECUNDAIR ONDERWIJS

 

PRAKTISCHE INFO INSCHRIJVINGEN

Op dinsdag 4 en donderdag 6 juni 2024 zal het C-mine aanbod voor scholen 2024-2025 gepresenteerd worden aan  directie en leerkrachten. Om de puzzel zo eerlijk mogelijk te leggen, werken we met een lotingsysteem. Genkse scholen krijgen voorrang op niet-Genkse scholen. De volgorde bepaalt hoe de inschrijvingen worden verwerkt. We koppelen elke klas/school eerst aan een voorstelling/project, pas wanneer iedereen in de puzzel past, worden de open plaatsen ingevuld.

Uiterlijk zondag 16 juni 2024 ontvangen we graag jullie voorkeuren. Inschrijvingen die we daarna ontvangen worden in chronologie van ontvangst verwerkt. De voorrang vervalt dan.

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijvingen verlopen via een online invulformulier.
Zorg dat je gegevens zo correct mogelijk worden ingevuld én geef per klas een 1ste, 2de en 3de keuze. Dat maakt het puzzelen voor ons gemakkelijker!

KLEUTERONDERWIJS

LAGER ONDERWIJS

SECUNDAIR ONDERWIJS

Voor vrijdag 28 juni 2024 ontvang je van ons een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de inschrijvingen per school. In september nemen we terug contact op met de cultuurverantwoordelijken van elke school om de definitieve leerlingenaantallen op te vragen. Tot maandag 30 september 2024 kunnen er nog eventuele wijzigen doorgevoerd worden. Daarna worden wijzigingen slechts uitzonderlijk toegestaan.

Na de voorstelling ontvang je een factuur op basis van het aantal aanwezige leerlingen. C-mine hanteert een afwijking van max. 10% op het ingeschreven aantal leerlingen. Grotere afwijkingen worden sowieso gefactureerd. Bij onrechtmatige annulering kan C-mine het volledige inschrijvingsbedrag factureren.

Irroottaa


PRIJZEN

 • voorstellingen/projecten kleuteronderwijs: € 3,00
 • voorstellingen/projecten lager onderwijs: € 4,00
 • voorstellingen/projecten secundair onderwijs:
  € 6,00
 • omkaderingen in de klas : € 2,00
 • filmvertoningen: € 6,40*

Begeleidende leerkrachten kunnen gratis deelnemen.
* Omdat we samenwerken met een commerciële partner, kan deze prijs doorheen het schooljaar wijzigen. Scholen die een film aanvragen krijgen hiervoor tijdig de nodige info.
 

VERVOER

C-mine is bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op het Genkse fietsnet (knooppunt 1/4/5). Sommige scholen wagen het zelfs te voet.

Kan je toch hulp gebruiken bij jullie verplaatsing, dan voorzien wij busvervoer (enkel voor basisonderwijs). Je kan dit vermelden op het inschrijvingsformulier. We werken hiervoor samen met Jacobs Transport. We voorzien geen busvervoer wanneer je deelneemt aan schoolvoorstelling/activiteit in klasverband.

Prijzen:

€ 65,00/bus voor de scholen van Genk
€ 195,00/bus voor niet-Genkse scholen of zoals vermeld op de factuur van de busmaatschappij.


* C-mine is erkend als ‘cultuurschakel’.
Klasgroepen (max. 30 lln) kunnen via DynamoOPWEG gratis met de bus naar C-mine komen. Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school een dagpas aan voor het vervoer naar ons cultuurhuis.

Wil je als school gebruik maken van dit initiatief?
Surf dan naar www.cultuurkuur.be/subsidies en ontdek de mogelijkheden.

Fatilou M.


VERLOOP VAN EEN VOORSTELLING

 • Vertel kort aan je leerlingen waar jullie naartoe gaan!

 • Als begeleidende leerkracht blijf je ten alle tijden verantwoordelijk voor je leerlingen!  We vragen dan ook om bij je klasgroep te gaan zitten in de zaal.

 • We starten ‘stipt’ en laten jullie niet graag wachten. Dat kan alvast door er met je klasgroep/school op tijd (10min op voorhand) te zijn.
  Lukt het door omstandigheden niet? Gelieve ons dan onmiddellijk te verwittigen.
  Ook als de bus niet tijdig aan jullie schoolpoort staat, gelieve ons hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.

 • Het gebruik van de vestiaire is verplicht. Rugzakken staan hier ook veilig of kunnen bij de ingang van de zaal worden verzameld. Dit omwille van brandveiligheid.

 • Snoepgoed, eten en drank zijn niet toegestaan.

 • Smartphones, fototoestellen,… worden volledig uitgeschakeld in de zaal. Geef zelf het voorbeeld én attendeer je leerlingen hierop! Wil je graag beeldmateriaal ontvangen van de voorstelling, dan kan dit opgevraagd worden.

 • Reageren (lachen, antwoorden op een vraag, enz.) mag en vinden we net héél fijn. Zolang het ten minste over de voorstelling/activiteit gaat. Veel voorstellingen vragen ook naar interactie met het publiek. Waak mee over het evenwicht en bereid je leerlingen hierop voor.

pingpongen


LESMATERIAAL

Een geslaagde bezoek aan C-mine begint in de klas!
Om van je bezoek een zinvolle ervaring te maken, is een goede voorbereiding én naverwerking in de klas van onschatbare waarde. Doen dus!

Via onderstaande link kan je materiaal bij elke schoolvoorstelling raadplegen, maar we verzamelen ook losse omkaderingstips. Op de website kan je bij de activiteit zelf ook extra beeldmateriaal of een trailer bekijken.

LESMATERIAAL

TERUG