Lucinda Ra / Simon Allemeersch

Lucinda Ra / Simon Allemeersch - Rabot 4-358

Lucinda Ra / Simon Allemeersch

Rabot 4-358

In het kader van We Buildt This-festival.
14:00
THEATER - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€10

Door een technisch probleem staat dit evenement op 'verkoop gesloten' maar je kan gewoon doorklikken op deze button en je ticket bestellen. Onze excuses hiervoor.

Voor de sociale woonblokken van de Rabotwijk in Gent werden afgebroken, vestigde Simon Allemeersch zijn atelier twee jaar lang in één van de appartementen. In het atelier werd een geheugen van ‘de blokken’ gesticht en kon een nieuw verhaal tussen de bewoners en de buitenwereld ontstaan.

Rabot 4-358 is een reconstructie van het verhaal van de gebouwen én van het kunstenaarsatelier van Allemeersch dat hij in samenwerking met de bewoners uitbouwde tijdens zijn verblijf. Het is een zoektocht naar antwoorden op eenvoudige vragen. Hoe komt het dat de eerste bewoners als dikke nekken werden bekeken? Hoe is dat zo snel kunnen veranderen? Waarom was de enige gemeenschappelijke ruimte in de torens een mortuarium? Wie heeft de vorm van deze gebouwen bedacht? Deze documentairevoorstelling is tegelijkertijd een reconstructie van het verhaal van de Gentse Rabot-gebouwen én van het atelier dat er bestond - in samenwerking met de bewoners.

Na de voorstelling gaan we in gesprek met Simon, Neslihan Doğan en Gökhan Kizilbuğa over de menselijke realiteit van sociale hoogbouw en de parallellen tussen de Rabot-gebouwen en de hoogbouw in Sledderlo.

Praktisch

Voorstelling (1 uur) + panelgesprek Simon, Gökhan Kizilbuga, Neslihan Doğan (1,5 uur)

We Buildt This

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop
 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Pay what you want 10 euro
€10
Pay what you want 15 euro
€15
Pay what you want 20 euro (Suggestieprijs)
€20
Pay what you want 24 euro
€24
Pay what you want 28 euro
€28
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€17
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0