Brutus

BRUTUS © Eva Vlonk BRUTUS © Eva Vlonk

Brutus

Staand concert
20:15
Kleine zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€25

Seismologen wezen gewaarschuwd, midden november trilt de aarde in Genk. Dan daveren de drums en de stem van Stefanie Mannaerts, begeleid door Stijn Vanhoegaerden op gitaar en Peter Mulders op bas door C-mine. Na een barstensvol jaar waarin ze zowel de Europese festivals als Amerika platwalsen, dalen de Belgische rockengelen weer in België neer. De ideale adrenalineshot tegen de winterblues!

Brutus op het podium garandeert een tsunami van niet aflatende prog-rockadrenaline met knallende nummers als ‘Liar’ en ‘All Along’. Sinds de release van hun derde langspeler 'Unison Life' heeft Brutus succesvol getoerd door heel Europa met uitverkochte zalen overal, van Brussel tot Amsterdam, Praag, Berlijn, Parijs, Warschau, en meer. Inclusief een geweldig optreden op Roadburn Festival in Tilburg (NL). Eind mei vertrekken ze voor een Amerikaanse tour, inclusief grote festival plekken op Welcome To Rockville, Sonic Temple Art & Music Fest, en Boston Calling, en als voorprogramma van Converge (US) headline dates. De tour eindigt met hun eigen headline show in New York City, ondersteund door Belgische collega Trixie Whitley. 

De zomer van 2023 ziet er erg druk uit voor de band, met optredens op veel van Europa's grootste festivals zoals Rock Am Ring en Rock Im Park (DE), Sweden Rock (SE), Download Festival (UK), Copenhell (DK), Pinkpop (NL), Resurrection (ES), 2000 Trees Festival (UK), Electric Castle Festival (RO), Alcatraz (BE), Arctangent (UK), Pukkelpop (BE), en nog veel meer. Om 2023 in stijl af te sluiten, kondigen ze nu een reeks nieuwe headline data aan voor het najaar van 2023 in België, Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk, en meer. 2023 is het jaar van Brutus! 

Met de video van 'BRAVE' neemt de band ons mee terug naar de opnamesessie van hun album 'Unison Life' in de DAFT Studios in Malmedy, België, begin 2022. 'Wanneer je een nieuw album opneemt, weet je niet altijd op voorhand welke nummers heel speciaal zullen worden in een live toersetting,' zegt Stefanie Mannaerts (zang, drums). 'Na enkele maanden toeren weten we dat 'BRAVE' een van onze favoriete nummers is om live te spelen. We zijn enthousiast om deze zeer vroege live studioversie met jullie te delen.' Om nog maar te zwijgen van de op het randje van nucleaire energie die ze bij het publiek zullen opwekken. 

 

𝗦𝗨𝗣𝗣𝗢𝗥𝗧 𝗔𝗖𝗧: BARNO KOEVOET

Barno Koevoet is een attitude band met een flinke portie ADHD. Live lijken ze op een bende robuuste kinderen op een sugar rush. Hun nummers zijn dan weer vlijmscherp en inventief. en met hun vettige baslijnen, snijdende gitaren en pompende drums knallen ze in zeven minuten een vijftal nummers op een EP.

Serieuze muziek met liefde gebracht!

 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

ALGEMENE VOORWAARDEN TICKETVERKOOP

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€25
C-mine pas met unieke code
€22
OKO sectorpas
€22
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€13
European Disability Card
€22
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0