Ballet dommage

Fratssen © Illias Teirlinck

Ballet dommage

Fratssen

alle leeftijden
15:00
Stadhuis
Basisprijs 
€10
Koop tickets

Familie Fratssen viert feest want Robert is gekrompen en het is beter! Alle vergeten tantes, vergeelde nonkels en aangetrouwde aanhangsels mogen - met meetlat - het resultaat komen bezichtigen. 

Fratssen* theatraliseert de vreugden en gênes van het familiefeest en serveert de toeschouwer een buffet van onuitgesproken vetes en goedbedoelde moederliefde.  

Verwacht echter geen klassieke erfenisdiscussies, echtscheidingsperikelen en familieproblemen. Deze clichés halen de voorstelling niet. Het zijn de absurde zaken en schijnbare onbenulligheden die op de voorgrond treden. Hieronder sluimeren de onuitgesproken waarden, voelbare spanningen en grootse emoties die ieder mens en familie met zich meedraagt.

Na de rondreizende theaterparade Melvius (2019), het kafkaëske TRIBUNAL (selectie TheaterFestival 2020) en de kolderieke angstdroom Tavern Michelle (2022), creëert Ballet Dommage bij BRONKS een zowel verbindende als bevreemdende locatievoorstelling voor alle leeftijden. Iedereen is welkom, met of zonder familie! 
 

(*) Fratssen is een getheatraliseerd familiefeest, een happening die zowel verbindend als bevreemdend is. Als toeschouwer zit je midden in het spektakel. Voor een optimale ervaring is het publiek een melange van alle leeftijden, waarbij de volwassenen de kinderen meebrengen en niet omgekeerd. Net zoals bij een echt familiefeest. Alle leeftijden zijn dus welkom!

 

Recensie

 

‘Fratssen’: elke aangewaaide figuur in dit rariteitenkabinet werkt op de lachspieren.

★★★★ De Standaard

 

Credits

 

Concept Ballet Dommage (Katrien Valckenaers en Maxim Storms) 
Spel Katrien Valckenaers, Maxim Storms, Mourad Baaiz, Marjan De Schutter, Leen De Veirman, Billie-Joanna Tcheke (stage), Zita Windey (stage), Victor Vermaerke (stage) 
Eindregie Randi De Vlieghe 
Scenografie Rachid Laachir 
Kostuum Rosa Schützendorf 
Lichtontwerp Geert Vanoorlé 
Productie BRONKS 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

Tarieven
Basisprijs
€10
Kinderen tem 12 jaar
€6
C-mine pas met unieke code
€7
OKO sectorpas
€7
VT Volwassene (Verhoogde Tegemoetkoming)
€6
VT - 12 jaar (Verhoogde Tegemoetkoming)
€3
European Disability Card
€7
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0
Tickets