Het nieuwstedelijk & UHasselt

Het nieuwstedelijk - mooie Jaren

Het nieuwstedelijk & UHasselt

Mooie Jaren

Grote zaal - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€20

‘Mooie jaren’ is een kroniek van onze tijd, in grote en kleine verhalen. Tegen de achtergrond van mijnsluiting en maanlanding, van autoloze en zwarte zondagen, de val van de muur en die van de banken, volgen we een generatie vrienden in een kleine stad. Ze ontdekken het leven, de liefde en de voortdurend veranderende wereld. 

Danielle is een jonge studente geneeskunde. Haar ontmoeting met de dwarse maar charismatische professor Julia Sporken zal haar leven een nieuwe wending geven. Mijnwerker Luc, Luckieluc voor de vrienden, besluit na zijn gedwongen pensioen op 38 jaar verder te studeren. Zijn vriend Michel raakt betrokken bij malafide beleggingspraktijken. Mehmet ziet zijn droom om profvoetballer te worden uiteenspatten na een ongeval. 

Voor deze voorstelling brengt stadsgezelschap Het nieuwstedelijk een grote droomcast samen, met vertrouwde gezichten en aanstormend talent. Deze coproductie met de vijftigjarige UHasselt is geïnspireerd door de recente geschiedenis en de transities die zowel Limburg als de wereld raakten. 

 

Het nieuwstedelijk - Mooie Jaren

 

Abonnement: theaterliefhebber

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€17
AMWD Genk (enkel op vertoon van leerlingenkaart aan de inkom)
€7
OKO sectorpas
€17
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€17
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0