Stijn Meuris

Stijn Meuris - 59 tirade

Stijn Meuris

Nieuwe tirade: 59

20:15
THEATER - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€25

Stijn Meuris is net geen zestig – ook voor hem was dat even schrikken. Al 59 jaar is hij aanwezig in dit rare landje. Lang genoeg om al wat dingetjes te hebben geleerd, net niet lang genoeg om het kind definitief uit de man te verdrijven. 59 worden was een bizar kantelpunt in zijn leven. En in dat van vele tienduizenden anderen, want nooit eerder waren er zoveel (bijna) zestigers in Vlaanderen.

“Wij vormen samen the moral majority, mensen!”

Het heeft geen haar gescheeld – in ‘Tirade 5, De Stilstand, vertelde Stijn Meuris over zijn hartstilstand en hoe die samenviel met de algemene corona-stilstand – maar nu kan hij in ‘59’ op geheel eigen wijze, humoristisch en scherpzinnig, het afgelopen jaar analyseren – dat van ons én van hemzelf. 

’59’ gaat over wat is geweest, en over wat ons nog rest. Dat laatste is steeds minder, maar dat maakt niet uit: ruim anderhalf uur lang neemt Stijn Meuris zijn publiek mee op een trip doorheen herkenbare situaties en irritaties. Hij connecteert gebeurtenissen uit de politiek, cultuur en samenleving tot een hilarisch verhaal dat je met enige goeie wil een eindejaarsconference zou kunnen noemen. Of solotheater, of gewoon storytelling. Of ook niet. 

Hoe dan ook, ’59’ raast als een trein, waardoor zestig ineens nog veraf lijkt

“… dit is vintage Meuris, een topverteller met het hart op de tong. … De negentig minuten waren in een wip voorbij, altijd een goed criterium om de kwaliteit van een voorstelling te beoordelen.”  - De Standaard 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

 

Tarieven
Basisprijs
€25
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€22
OKO sectorpas
€22
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€22
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0