De Roovers

Dwarskijker

De Roovers

Dwarskijker

20:15
CLUB - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€20

In Genk zijn de Roovers een onbetwistbare publiekslieveling. Met ‘Dwarskijker’ brengen ze een humoristisch stuk dat bijt en schuurt. Hierin is een gevreesde blogster het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars, in haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.

Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken?

Ze heeft één zwakke plek; haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem, maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan. 

Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van 'De Misantroop' van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien onder de naam 'Dwarskijker'. Het stuk schets een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren

Credits

tekst – Rebekka Kricheldorf

vertaling – Els Snick, UGent en de Roovers

van en met – Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente & Mil Seynaeve

productie – de Roovers spelen vzw

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Tarieven
Basisprijs
€20
- 26 jaar
€10
C-mine pas met unieke code
€17
AMWD Genk (enkel op vertoon van leerlingenkaart aan de inkom)
€7
OKO sectorpas
€17
VT (Verhoogde tegemoetkoming)
€6
European Disability Card
€17
Begeleiderspas
€0
Medewerker
€0