TE GAST Oostvogels

Oostvogels

TE GAST Oostvogels

Zenuwslopend

Een organisatie van Universiteit Hasselt (UMSC)
20:15
CLUB - C-mine Energiegebouw
Basisprijs 
€18

Zenuwslopend is een speelse, muzikale, beeldende voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust.

De voorstelling is gebaseerd op onderzoeken, interviews en meer dan 400 vragenlijsten over multiple sclerose (MS): een veelvoorkomende ziekte, omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. Samen met 4 performers - mét en zonder een MS-diagnose - gaat Oostvogels misverstanden over deze ziekte met 1000 gezichten te lijf.

Waar verlangen mensen met MS naar? Hoe beïnvloedt de diagnose hun dagelijkse leven? Hun relaties? De manier waarop ze in het leven staan? De voorstelling maakt het publiek getuige van worstelingen, uitspattingen, verborgenheid en radicale eerlijkheid. In een eindeloos vallen en weer opveren vertalen de performers met een lach en een traan het onzekere rouwproces dat veel mensen met MS doorgaan.

Voor iedereen die (n)iemand kent met MS, voor wie herkenning zoekt en voor wie eigenlijk geen idee heeft wat MS is.
 

Credits

regie, concept & tekst Ilse Oostvogels

spel Piet Van Dycke, Ilse Stijntjes, Dries Notelteirs, Nicole Loete

muziek Bastian Benjamin

scenografie & kostuums Lisanne Meijers

dramaturgie Joost Segers

decorbouw & lichtontwerp Arco Middendorp

artistiek advies Piet Menu

coaching Paul Slangen

techniek Jurre Smulders

regieassistentie Vincent Saffrie, Eva Van Loock

contextprogramma Bente Konings, Lisanne Meijers

grafisch ontwerp Lisanne Meijers

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, BankGiro Loterij Fonds (Stichting Doen), Grensverleggers (regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland), Stichting Jacques de Leeuw, Gemeente Tilburg, MS-Liga Vlaanderen, Nationaal MS Fonds, MS Vereniging Nederland, De Warande, Makershuis Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Contextprogramma:

- In de foyer is de fototentoonstelling ‘1000 gezichten’ van MS Liga Vlaanderen te zien.

- Online kan het panelgesprek met zes deskundigen op het vlak van MS herbekeken worden: https://www.ilseoostvogels.com/zenuwslopend

Het panelgesprek werd georganiseerd bij/in samenwerking met Parktheater Eindhoven.

Parktheater Eindhoven: “Om een kloppende voorstelling te maken over deze ziekte met 1000 gezichten heeft Oostvogels uitgebreid vooronderzoek gedaan in samenwerking met verschillende deskundigen. MS blijkt een onuitputtelijke bron aan verhalen met zich mee te brengen waar nog (te) weinig weet van is. In Zenuwslopend - het panelgesprek gaat Oostvogels dieper in op dit complexe thema. Met behulp van het panel, bestaande uit verschillende artsen en ervaringsdeskundigen, wordt er gediscussieerd over verschillende aspecten van en stellingen over MS. De avond wordt geleid door Ilse Stijntjes, één van de actrices in Zenuwslopend.”

Plan je bezoek

Deze voorstelling wordt niet door C-mine geproduceerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling gekocht en kan je niet naar de voorstelling komen? Dan is er geen terugbetaling, omruiling of C-mine voucher mogelijk. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space

 

Tarieven
Basisprijs
€18