Veldwerkers

Ontwerpkamer van Veldwerkers (c) Boumediene Belbachir

Veldwerkers

Ontwerpkamer

10:00
C-mine Galerie
Gratis

Met Veldwerkers stelt C-mine de terril van Winterslag als uitgangspunt voor kunst in publieke ruimte waarbij we de artistieke, sociale en ecologische facetten van de berg vandaag én in de toekomst wil lokaliseren en/of verbeelden. De ontwerpkamer toont een deel van het archief dat doorheen de jaren verzameld werd.

De berg symboliseert de terril van Winterslag, de eyecatcher van de site. Deze zone is niet publiek toegankelijk. Desalniettemin beklimmen velen de terril met hond, kind, geliefde, familie en vrienden om er van de natuur en het indrukwekkend uitzicht te genieten. De terril is een sterk beladen plek die vandaag nog steeds niet de aandacht en zorg krijgt dat het in feite verdient. Daarom wil C-mine, in samenwerking met de 'Veldwerkers', drie opeenvolgende jaren kunstenaars en designers de opdracht geven om een uitspraak te doen over de berg en/of over het belang van de berg voor de huidige en toekomstige gemeenschap.

Ontwerpkamer

Dit levend archief op C-mine toont materiaal dat doorheen de jaren verzameld werd door verschillende kunstenaars, fotografen, architecten, studenten, terrilsympathisanten, wetenschappers en burgers. Het archief dient als drager van Genkse verhalen en biedt tegelijkertijd een blik op een mogelijke toekomst voor de terril van Winterslag. Kom het vooral zelf ontdekken!

Dit project werd gerealiseerd in het kader van 'Veldwerkers' - een samenwerking tussen C-mine, Jester, Ciel Grommen & Maximiliaan Royakkers, en 51N4E, met de steun van de stad Genk en de Vlaamse Overheid.

 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space

 

Tarieven
Basisprijs
€0