Ontdek ons nieuw programma

shen ozdemir

Ontdek ons nieuw programma

Welkom op C-mine, het culturele hart van Genk, waar radicaal cité samensmelt met internationale top. Ons motto is eenvoudig maar krachtig: we willen de subculturen en de bruisende energie van de wijken erkennen, terwijl we tegelijkertijd de schijnwerpers richten op internationale toptalenten.

Louise Osieka, directeur

Ons programma is zorgvuldig gestructureerd rond vijf labels die de verscheidenheid van de hedendaagse cultuur omarmen: PLAY, HOST, MUSIC, WORDS en DESIGN.

 

PLAY

C-mine is de uitgelezen plek voor gezinnen. We gaan verder op zoek naar vernieuwende projecten om jong en oud aan het spelen te krijgen. Digitaal of fysiek, binnen of buiten. Playscapes, spelende landschappen die de site opladen en kids – maar stiekem ook hun ouders – uitnodigen om te spelen, bewegen en te bouwen in een creatieve omgeving.

 

MUSIC

Muziek verbindt over culturen heen. Muziek zet aan tot dansen, zingen, feesten, meebrullen en soms tot huilen. Music brengt festivals, clubconcerten, geluidskunst, muziektheater, klassiek en jazz, optredens op het podium, onder een sterrenhemel en zelfs meters onder de grond.

 

DESIGN

C-mine heeft zich de laatste jaren internationaal gepositioneerd als een bijzondere plek voor grootse design tentoonstellingen. Onder dit label blijven we ambitieuze projecten naar onze historische site brengen. Productontwikkelaars, fotografen, architecten, mode- of grafisch ontwerpers buigen zich over prangende vragen als: Hoe moet de wereld van morgen er uit zien? Welke manieren gebruiken makers om na te denken over de stad van de toekomst? Wat kunnen wij van hen leren? 

 

WORDS

Taal emancipeert. Woorden brengen betekenis en bieden troost. Je kan ze voorlezen, scanderen, zingen, al dansend fluisteren, rappen, schrijven of op zo’n manier brengen dat je een hele zaal aan het lachen brengt. Onder Words brengt C-mine een uitgebreid aanbod van theater, debatten en lezingen tot spoken word en comedy. 

 

HOST

C-mine is voor veel organisaties, verenigingen en bedrijven dé locatie bij uitstek. Een post-industriële site met een uitgekiende infrastructuur en veel in-huis-kennis. Jaarlijks strijken dan ook honderden initiatieven neer op de site. Onder dit label groeperen we het werk van onze residenten, onze site partners en iedereen die kort, maar altijd krachtig ons huis oplaadt.

 

Bekijk de agenda