Vennestraat

Vennestraat

De straat van de zintuigen

Vollebak Vennestraat ©stad Genk Vollebak Vennestraat ©stad Genk

De Vennestraat ligt letterlijk in de schaduw van C-mine en is de kosmopolitische slagader van Genk met zijn restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt op zaterdag. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat om te toveren tot dé straat van de zintuigen. Een straat die uitnodigt tot flaneren en slenteren en je zal doen watertanden met haar volkse heerlijkheden.

Ontdek de handelaars op de Vennestraat via hun website.

Vennestraat ©stad Genk Vennestraat ©stad Genk

Vollebak Vennestraat

In de zomer kan je hier genieten van het evenement ‘Vollebak Vennestraat’: 4 zaterdagen vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muziek.

Het programma van Vollebak Vennestraat vind je elk jaar vanaf juli terug op www.vollebakvennestraat.be.

Opgelet! In 2020 zal Vollebak Vennestraat niet doorgaan door de coronamaatregelen.

 

Finger Food-route

Als C-mine het kloppende hart is van cultuur, design en economie, dan is de Vennestraat de slagader. Op de Finger Food-route proef je mediterrane producten en onderweg testen we je internationale keukenkennis. De groep met de meeste juiste antwoorden wint een lekkere prijs.

 

Reserveer Finger Food-route

Vennestraat©Stad Genk Vennestraat ©Stad Genk

Op stap in de Vennestraat met het gratis boekje ‘Soul food in de Vennestraat’

Waar moet je zijn voor 18 soorten pasta’s? Wie schenkt dat traditioneel Belgisch mijnbiertje? Waar hap je in overheerlijke Genkse koekjes? Het boekje ‘Soul Food in de Vennestraat’ neemt je mee naar winkeltjes, cafés en restaurants uit alle windstreken. Van een Turkse supermarkt, over een Grieks restaurant of Italiaanse speciaalzaak tot gezellig, Vlaams koffiehuisje. Een handige overzichtskaart, een korte beschrijving van elke zaak, tips voor leuke daguitstappen zoals een kunstgalerij, pop-up shop of brocanterie: het staat er allemaal in vermeld.

Haal je gratis boekje af bij C-mine bezoekersonthaal.