Vennestraat

Vennestraat

De straat van de zintuigen

Vollebak Vennestraat ©stad Genk Vollebak Vennestraat ©stad Genk

De Vennestraat ligt letterlijk in de schaduw van C-mine en is de kosmopolitische slagader van Genk met zijn restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt op zaterdag. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat om te toveren tot dé straat van de zintuigen. Een straat die uitnodigt tot flaneren en slenteren en je zal doen watertanden met haar volkse heerlijkheden.

Ontdek alle handelaars

Kunst & design in de Vennestraat

Galleriet is een galerie van interieurarchitect en meubelontwerper Gilberte Claes. Het rijk multicultureel karakter van de straat en de ligging in het hart van de oude mijnsite van Winterslag sturen hun activiteiten. De uitgesproken Scandinavische affiniteit is een tweede inspiratiebron voor de werking van Galleriet. De galerie is ook een platform voor Scandinavische collega designers die er hun werk tonen of lanceren.

Oja staat voor een verrassende en dynamische collectie van kunst & design objecten, inspirerende juwelen en originele accessoires, gaande van keramiek en textiel tot leder- en papierwaren.  Niet enkel eigen werk van architect/(juweel)ontwerper Denise Gielen, maar ook van Linde Hermans, Lore Langendries … Oja is een combinatie van shop, galerie en atelier.

Vennestraat©Stad Genk Vennestraat ©Stad Genk

Op stap in de Vennestraat met het gratis boekje 'Food & co in de Vennestraat’

Waar moet je zijn voor 18 soorten pasta’s? Wie schenkt dat traditioneel Belgisch mijnbiertje? Waar hap je in overheerlijke Genkse koekjes? Het boekje ‘Food & co in de Vennestraat’ neemt je mee naar winkeltjes, cafés en restaurants uit alle windstreken. Van een Turkse supermarkt, over een Grieks restaurant of Italiaanse speciaalzaak tot gezellig, Vlaams koffiehuisje. Een handige overzichtskaart, een korte beschrijving van elke zaak, tips voor leuke daguitstappen zoals een kunstgalerij, pop-up shop of brocanterie: het staat er allemaal in vermeld.

Haal je gratis boekje af bij C-mine bezoekersonthaal.

Vennestraat ©stad Genk Vennestraat ©stad Genk

Vollebak Vennestraat

In de zomer kan je hier genieten van het evenement ‘Vollebak Vennestraat’: 4 zaterdagen vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muziek.

Het programma van Vollebak Vennestraat vind je hier terug 

Vollebak Vennestraat